Nemačka preporučila uklanjanje silikona firme PIP

Izvor: Blic, 06.Jan.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka preporučila uklanjanje silikona firme PIP

Nemačke zdravstvene vlasti danas su preporučile ženama da iz predostrožnosti uklone iz grudi potencijalno defektne implante francuske kompanije "Poli implant proteze" (PIP).

Federalni institut za lekove i medicinske proizvode (BfArM) preporučio je uklanjanje implanata kao meru predostrožnosti, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Optužbe protiv PIP-a izazvale su strahovanja u više zemalja sveta, uključujući i Francusku, da implanti izazivaju rak dojke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog čega je hiljadama žena savetovano da ih uklone.

Francuske vlasti otvorile su istragu o štetnosti implanata za grudi francuske kompanije PIP, pošto je snabdevač te firme potvrdio da je proizvođaču prodavao nestandardne silikone.

Žan-Klod Mas, osnivač proizvođača defektnih implanata PIP-a, priznao je bez ikakvog vidnog kajanja, pred islednicima, da je proizvodio nedozvoljen silikonski gel za te implante, prenela je danas agencija Rojters.

U Francuskoj je registrivano 20 slučajeva kancera proizrokovanih defektnim implantima, dok je 30.000 žena pozvano na odstranivanje spornih proteza.

Između 300.000 i 400.000 žena u 65 država, od Evrope do Latinske Amerike, imaju ugrađene implante kompanije PIP, jednog od najvećih svetskih proizvođača silikonskih implanata, koja je proglasila bankrot 2010. godine.

Povezane vesti: Britanske vlasti istražuju štetnost implanata PIP-a Francuska: 20 slučajeva raka kod žena sa PIP implantima Venecuela će besplatno uklanjati neispravne implante PIP je proizvodio dve vrste implanta - za bogate i siromašne Prodavac otrovnih implanta bivši mesar

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA: VADITE SILOKONE!

Izvor: Kurir, 07.Jan.2012, 17:04

Implanti koje je napravila francuska kompanija PIP sadrže industrijski siliko zbog čega pucaju unutar tela i savetuje se da implanti budu uklonjeni..LONDON - Zdravstvene vlasti u Nemačkoj i Češkoj savetovale su ženama koje imaju potencijalno problematične implante u grudima da ih izvade...Implanti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.