PANIKA: VADITE SILIKONE!

Izvor: Kurir, 07.Jan.2012, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA: VADITE SILIKONE!

LONDON - Zdravstvene vlasti u Nemačkoj i Češkoj savetovale su ženama koje imaju potencijalno problematične implante u grudima da ih izvade.

LONDON - Zdravstvene vlasti u Nemačkoj i Češkoj savetovale su ženama koje imaju potencijalno problematične implante u grudima da ih izvade.

Implanti koje je napravila francuska kompanija PIP sadrže industrijski siliko, zbog čega postoji opasnost od pucanja unutar tela, javio je Bi-Bi-Si.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Francuska i Venecuela su već savetovale ženama da izvade silikone, dok u Velikoj Britaniji ocenjuju da za to nema hitne potrebe.

U proteklih 12 godina prodato je oko 300.000 implantanata u 65 država.

Implanti kompanije PIP zabranjeni su u Francuskoj 2010. godine, kada je otkriveno da sadrže industrijski silikonski gel koji se koriste za dušeke.

Ministarstvo zdravlja u Češkoj, gde se smatra da oko 2.000 osoba ima implante, saopštilo je da još nisu prijavljeni ozbiljni zdravstveni problemi, ali je savetovano ženama da izvade silikone ili da se redovno kontrolišu.

Britanske zdravstvene vlasti navele su da nema potrebe za "rutinskim otklanjanjem" PIP implantanata, ali će za žene koje su ugradile silikone pod okriljem Nacionalne zdravstvene službe uklanjanje biti besplatno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.