Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2011, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj ekstremista u Siriji je postizanje humanitarne katastrofe, kako bi se zatražila spoljna invervencija

13.12.2011. -

Cilj ekstremističkih naoružanih grupacija u Siriji je postizanje humanitarne katastrofe, kako bi se zatražila spoljna invervencija. Ovo je izjavio danas na konferenciji za štampu u Moskvi ministar inostranih poslova Sergej Lavrov posle pregovora sa alžirskim kolegom Muradom Medelsijem. Ruski ministar je podsetio da naoružana opozicija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Siriji redovno vrši napade na policijske stanice, administrativna zdanja, školske ustanove i druge objekte. Lavrov je takođe izjavio da Rusija poziva vlasti u Damasku da potpišu predloge Lige arapskih država i protokol uz sporazum o regulisanju krize i da što je moguće pre puste na svoju terotoriju strane posmatrače. Ministar je istakao da je u slučaju potrebe Moskva spremna da pošalje svoje posmatrače.

Izvor: Golos Rossii

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva računa na mir u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2011

13.12.2011. -..Moskva je protiv sankcija Damasku. Takav scenario ni do čega dobrog neće dovesti. Ovo je izjavio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov posle pregovora sa alžirskim kolegom Muradom Medelsijem. Lavrov je podvukao da je cilj ekstremističkih grupacija da izazovu humanitarnu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.