Zvezda višestruko iskoristila prijateljski meč sa Spartakom

Izvor: Press, 27.Mar.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda višestruko iskoristila prijateljski meč sa Spartakom

Gelor Kanga je bio posebno inspirisan da se prikaže i dokaže Moskovljanima. I sigurno ih je ubedio da može biti dobra investicija za leto, ako se Spartak odluči da ga kupi.
foto: novosti.rs
Žurka je uspela. Navijači Crvene zvezde i moskovskog Spartaka, kao i ostali posetioci, a bilo ih je ukupno nešto preko 20.000, lepo su se proveli u subotu veče na stadionu "Rajko Mitić". A, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << fudbaleri bratskih klubova odradili su više takmičarskih nego prijateljskih 90 minuta, u kome je srpski šampion utkao više želje, energije, kvaliteta u igri i na kraju bio bolji od lidera ruskog šampionata - 2:1 (1:1).
Treneru crveno-belih Miodragu Božoviću meč je poslužio kao dobra priprema za poslednju trećinu sezone i posebno prvi naredni duel sa subotičkim Spartakom.
- Odigrali smo "revanš" protiv Spartaka. Bio je ovo odličan trening za nas u izvanrednoj atmosferi i, naravno, zadovoljan sam pobedom. Nadam se da smo ispunili očekivanja naroda koji voli Spartak i Rusiju i koji je došao na stadion. Ali, nama je značajniji ovaj naš Spartak, koji nam je u Subotici otkinuo dva boda - istakao je Božović. 
Gelor Kanga je bio posebno inspirisan da se prikaže i dokaže Moskovljanima. I sigurno ih je ubedio da može biti dobra investicija za leto, ako se Spartak odluči da ga kupi, jer je uz dobru igru postigao i sjajan, izjednačujući, gol u 44. minutu, šutem sa 25 metara.
- Kanga je bio inspirisan, jer je on igrač kome treba motivacija. Spartak, bez obzira na to što će neki kritičari reći da je igrao bez devetorice reprezentativaca, sa igračima kalibra Fernanda, Boketija, Taščija, Malgareha, Maurisija... svakako jeste bio kvalitetan protivnik i izazov za nas. Gelor je pokazao da može mnogo. Igrao je dobro, postigao je prelep gol, a znam da može još bolje.
Crveno-beli su držali dosta dobar ritam tokom 90 minuta, a uz dobro fizičko stanje, Božoviću je bilo jako značajno to što je Mihailo Ristić odigrao dobar meč posle povrede.
- Izdržao je 60 minuta u dobrom ritmu, njegov povratak će značiti za ekipu u finišu sezone. Iskoristili smo priliku da proverimo neke igrače sa manjom minutažom, poput Miloševića, Vučićevića, dok je Nemanja Milić odličnom igrom i golom potvrdio da na njega može ozbiljno da se računa - zaključio je Božović.
Milić je veoma dobru partiju začinio i prvencem u 55. minutu za konačnih 2:1, iako su gosti prvi poveli preko Malgareha u 25. minutu.
- Gol posvećujem sinu. Zaista mi nije bilo teško da Boaćijevu asistenciju pretvorim u pogodak. Žao mi je što i onu prvu priliku nisam iskoristio, ali sveukupno utisci su sjajni. Lepa utakmica, sjajna atmosfera. Sve je to ukrasila i naša pobeda. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu - rekao je Milić.
Krilni igrač smatra da je ekipi bilo potrebno da se "izmeri" sa ovako jakim rivalom.
- Bila je dobra provera za nas da vidimo gde smo i da li možemo da se nosimo sa njima. Uvideli smo da imamo kvalitet, sad nam ostaje da sve to iz nedelje u nedelju potvrđujemo u Superligi i odbranimo titulu. Prvi rival je Spartak, nezgodna ekipa, ali mi ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Beogradu - uveren je nekadašnji igrač "plavih golubova".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ ‘ODMORA’: Zvezda jača za jedno veoma važno ime pred Spartak

Izvor: HotSport.rs, 27.Mar.2017

Krilni napadač Crvene zvezde se oporavio i najverovatnije će konkurisati za mesto u startnih 11 poritv subotičkog Spartaka.. . Pauza je završena za Džona Ruiza koji se danas priključio treninzima Crvene zvezde posle dve nedelje bolovanja. Problemi sa zglobom su rešeni mirovanjem i terapijama,...

Nastavak na HotSport.rs...

Zvezdin poklon Rusima - ikona Belog anđela

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017

Rukovodstvo Crvene zvezde je posle prijateljskog meča sa moskovskim Spartakom (2:1), odigranom na stadionu "Rajko Mitić", gostima iz Rusije poklonilo ikonu Belog anđela...To je repliku čuvene freske iz manastira Mileševa, jednog od remek dela srpske i pravoslavne umetnosti, koja je na listi svetske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.