Zvezda u laganom ritmu osvojila Laktaše (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Feb.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u laganom ritmu osvojila Laktaše (video)

Posle bolnog poraza od Darušafake u Evroligi, Crvena zvezda Telekom večeras rutinski upisala novi trijumf u regionalnom takmičenju.

Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je i 17. trijumf u ABA ligi ove sezone, pošto je večeras u meču 23. kola kao gost savladala Igokeu u Laktašima rezultatom 74:54.

Zvezda je tako nastavila borbu sa Cedevitom za drugo mesto na kraju ligaškog dela sezone i prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << domaćeg terena u predstojećem plej-ofu.

Pred oko 3.500 gledalaca, Zvezda je odlično ušla u ovaj meč, a prvu četvrtinu je dobila sa ubedljivih 19:7.

Domaći su u više navrata uspevali da smanje razliku, pa su trojkom Šibalića na dva minuta pre kraja druge četvrtine stigli na samo dva poena zaostatka (30:32).

Ipak, u drugom poluvremenu nije bilo nikakve dileme oko pobednika. Naime, posle osam minuta igre u trećem kvartalu, Zvezda je stigla do ''plus 21'', kada je na semaforu stajalo 58:37.

Opuštanje gostiju ekipa Igokee je iskoristila da serijom 12:0 prepolove ovu razliku, ali onda Simonović pogađa trojku, Lazić vezuje četiri poena, da bi i Miler potom pogodio van linije 6.75, pa se Zvezda vrlo brzo vratila na ''bezbednu'' udaljenost - 71:51.

Crveno-bele su do trijumfa predvodili Simonović sa 17 i Kvinsi Miler sa 14 poena. U domaćem timu najefikasniji Šibalić i Buker sa po 11 poena.

Inače, kako smo i objavili, pred početak današnjeg meča, dres Milana Dozeta, koji je tokom dugogodišnje karijere ostavio traga i u Igokei i u Crvenoj zvezdi podignut je pod svodove hale u Laktašima.



Današnji program u ABA ligi nastavlja se od 19 časova, kada Cibona igra sa Mega Leksom u Zagrebu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA JTD LIGA: Simonović izrešetao Igokeu i ostavio Zvezdu u igri za drugo mesto

Izvor: HotSport.rs, 07.Feb.2016

U 23. kolu ABA JTD lige Crvena zvezda je kao gost u Laktašima savladala Igokeu 74:54 (19:7, 16:23, 23:14, 16:10).. . Zvezda nastavlja borbu za poziciju “dva”. Na tradicionalno teškom gostovanju četa Dejana Radonjića savladala je Igokeu 74:54  uz veliku pomoć Simonovića koji je ubacio 17 poena...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.