Zlatna kopačka - Dupli poker za čudesan preokret!

Izvor: Sportske.net, 25.Apr.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatna kopačka - ''Dupli poker'' za čudesan preokret!

I ove nedelje nastavljamo da pratimo zanimljivu trku za Zlatnu kopačku Evrope. Na vrhu liste strelaca u Evropi došlo je do velikog obrta!

Tokom nedelje odigrano je vanredno kolo, stoga je nekoliko igrača iz Top 10 imalo priliku da dodatno poboljša svoj učinak.

To je najbolje učinio napadač Barselone Luis Suarez koji je u raznaku od samo četiri dana postigao osam golova i ubedljivo preuzeo prvo mesto.

Naime, Urugvajac je najpre postigao četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << gola u pobedi Barselone nad Deportivom (0:8), a potom još četiri u trijumfu nad Sportingom - 6:0 i skočio sa 26 na 34 data gola i preskočio dosadašnje lidere Kristijana Ronalda i Žonasa.



Kristijano Ronaldo nije postigao pogodak protiv Viljareala u sredu (3:0), a zbog lakše povrede na tom meču, propustio je gostovanje Rajo Valjekanu (2:3) i ostao na koti od 31 gola.

Napadač Benfike Žonas se takođe nije upisao u listu strelaca, kao ni i dalje suspendovani Gonzalo Iguain i četvrtoplasirani Robert Levandovski.

Zlatan Ibrahimović nije igrao u Ligi 1, pošto je PSŽ slavio u finalu Kupa Francuske, a iz Top 10 nisu pogađali ni Zahavi iz Makabi Tel Aviva ni Slimani iz Sportinga, pa je Mesi sa dva gola protekle nedelje skočio na šesto mesto.

Podsetimo, titulu brani Kristijano Ronaldo koji je i prethodne dve godine bio prvi strelac Evrope, tako da bi u slučaju da i ove bude najubojitiji postao prvi kome je to uspelo tri puta u nizu.

Takođe, Ronaldo je i igrač sa najviše Zlatnih kopački pošto ih ima četiri, jednu više od Lionela Mesija i osim njih dvojice niko nema više od dve.

Ovako trenutno izgleda lista od Top 10 u trci za Zlatnu kopačku:

 Igrač: Klub:

Broj golova:

 Ukupno poena:

 1. Luis Suarez

 Barselona  34  68

 2. Kristijano Ronaldo

 Real Madrid

 31  62

 3. Žonas

 Benfika  31  62

 4. Gonzalo Iguain

 Napoli  30  60

 5. Robert Levandovski

 Bajern Minhen

 27  54

 6. Lionel Mesi

 Barselona  25  50

 7. Zlatan Ibrahimović

 PSŽ  32  48

 8. Hari Kejn

 Totenhem  24  48

 9. Slimani

 Sporting Lisabon

 24  48

 10. Zahavi

 Makabi Tel Aviv

 31  46,5

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.