Zapeta puška

Izvor: Glas javnosti, 06.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapeta puška

Idući u susret iskušenju, kojeg nosi početak sezone u koju će krenuti s mesta najbolje teniserke sveta, Jelena Janković ističe da u dosadašnjoj karijeri nikada nije bila spremnija, pošto želi da u 2009. godini ostvari još bolje rezultate nego u 2008. godini

- Nikada nisam toliko pažnje obraćala na kondiciju. Mnogi misle da sam fizički vrlo spremna zato što tako izgledam. Ipak, to do sada nije bio slučaj i uvek sam imala probleme kada sam igrala teške mečeve - rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Jelena pred start egzibicionog turnira u Hongkongu.

Najbolja teniserka sveta će u Hongkongu igrati pripremni turnir za Otvoreno prvenstvo Australije, prvi grend slem sezone. Ona je prošle godine tri puta stigla do polufinala grend slemova, ali titulu sa jednog od četiri najveća turnira još nije osvojila.

Zbog toga je zimsku pauzu iskoristila za naporne pripreme tokom kojih je akcenat stavljen na fizičku spremu. Jelena je zato bila i na visinskim pripremama u Meksiku, gde jed po prvi put u životu trčala i po 10 kilometara dnevno.

- Nikada pre nisam toliko trčala. Kada mi je kondicioni trener rekao da moram da pređem toliku stazu, mislila sam da ću da se srušim posle 20 minuta.

ANA POČELA POBEDOM

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedom je počela novu sezonu, pošto je u prvom kolu turnira u Brizbejnu pobedila 59. igračicu sveta Petru Kvitovu (18) iz Češke sa 2:0 (6:4, 6:2). U nastavku Ana će igrati protiv Italijanke Roberte Vinči (25), trenutno 82. teniserkom sveta, do sada igrala dva meča i oba je dobila u dva seta. Najbolji srpski teniser Novak Đoković u utorak ujutro po našem vremenu je protiv Letonca Gulbisa odigrao prvi meč na turniru u Brizbejnu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jankovićeva: Najteže pripreme ikad

Izvor: RTS, 05.Jan.2009, 12:37

Srpska teniserka Jelena Janković istakla je da u dosadašnjoj karijeri nikada nije na fizičkoj spremi radila kao sada, pošto želi da u 2009. godini ostvari još bolje rezultate nego u 2008. .."Nikada nisam toliko pažnje obraćala na kondiciju. Mnogi misle da sam fizički vrlo spremna zato što tako...

Nastavak na RTS...

Nikad teže

Izvor: Kurir, 06.Jan.2009

Srpska teniserka Jelena Janković istakla je da u dosadašnjoj karijeri nikad na fizičkoj spremi nije radila kao sada, pošto želi da u 2009. godini ostvari još bolje rezultate nego u 2008. - Nikad toliko pažnje nisam obraćala na kondiciju. Mnogi misle da sam fizički vrlo spremna, zato što tako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.