Za istoriju: Majka i sin prvi put zajedno na Olimpijskm igrama!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za istoriju: Majka i sin prvi put zajedno na Olimpijskm igrama!

Od hiljade takmičara koje će na leto juriti za pobedama na Olimpijskim igrama u Riju, dvoje su drugačiji od ostalih. Jedinstven primerak.

Do sada, bilo je 70 slučajeva da se otac i sin, otac i ćerka ili majka i ćerka pojave na najvećoj sportskoj smotri, ali nikad majka i sin.

Sve do sada.

Gruzijska strelkinja Nino Salukvadze i njen 18-godišnji sin Tsotne Mačavariani, izborili su vizu za Rio i biće prva takva kombinacija na olimpijskim igrama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
- Veoma sam sećna što ću predstavljati Gruziju na tako velikom takmičenju, ali sam milion puta srećnija kao majka čiji će sin biti na istom mestu i takmičiti se - rekla je ponosna četrdesetsedmogodišnja Nino.

Prema istoričaru olimpijskih igara Bilu Malonu, do sada je bilo 56 slučajeva da su očevi i ćerke učestvovali na jednim igrama, 12 kada su uz očeve bile ćerke i samo dve kombinacije majka/ćerka.

Salukvadze bi mi mogli da nazovemo gruzinskom Jasnom Šekarić, jer će joj ovo biti osme olimpijske igre i tek je druga žena kojoj je to uspelo. Njen sin debitovaće na predstojećim Igrama.

(Telegrf.rs)


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vize

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ZA ANALE: Ovo dvoje strelaca uradilo je što niko nikada nije

Izvor: Kurir, 06.Maj.2016

...Gruzijska strelkinja Nino Salukvadze i njen 18-godišnji sin Tsotne Mačavariani, izborili su vizu za Rio i biće prva takva kombinacija na olimpijskim igrama..– Veoma sam sećna što ću predstavljati Gruziju na tako velikom takmičenju, ali sam milion puta srećnija kao majka čiji će sin biti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.