Vujasinović: Radnički je favorit

Izvor: B92, 02.Dec.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujasinović: Radnički je favorit

Trener Partizana Vladimir Vujasinović poručio je da je Radnički iz Kragujevca favorit u predstojećem meču drugog kola B grupe Lige šampiona (sreda, 20h).

Vujasinović je dodao da je njemu važno da ekipa pokaže napredak, bez obzira na rezultat.

"Svi znamo ko igra za Radnički, ali je činjenica da i njima meč sa nama dolazi u nezgodnom trenutku, posle poraza od Zvezde u Superkupu Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mi smo naporno trenirali u prethodnom periodu, pre svega radimo na podizanju kvaliteta igre. To je ono što stavljam na prvo mesto i važno mi je da pokažemo napredak u odnosu na prethodne mečeve sa Vojvodinom, Zvezdom i Brešom", rekao je Vujasinović.

On je podsetio da su crno-beli ove sezone već izgubili u domaćem prvenstvu od Radničkog, kada su pokazali dosta oscilacija u igri.

"U tom duelu nismo pružili maksimu, ne u smislu agresivnosti i borbenosti, već zbog toga što smo primili dosta lakih golova. To je nedopustivo protiv rivala kao šsto je Radnički. Naš tim je mlad i normalno je da postoje oscilacije, znamo da će nam biti teško, ali verujemo da možemo da igramo u egalu do samog kraja", naveo je Vujasinović.

Nekadašnji kapiten državnog tima čestitao je vaterpolistima Radničkog i Zvezde na odličnoj utakmici u meču za Superkup Evrope, koja je pokazala sav kvalitet srpskog vaterpola i dala nadu za budućnost.

Prvotimac crno-belih Nikola Dedović istakao je da je neobična situacija to što prvi put u elitnom takmičenju igraju sa rivalom iz Srbije.

"Kragujevčani su sjajna ekipa, a mi ćemo sigurno biti maksimalno motivisani. Na njihovoj strani je iskustvo, ali naši aduti mogli bi da budu mladost i želja za dokazivanjem", izjavio je Dedović.

Njegov saigrač Stefan Živojinović naglasio je da Partizan bez obzira na mladost i oscilacije u igri ni u jedan meč ne ulazi sa belom zastavom.

"Očekujemo da u sredu smanjimo oscilacije iz prethodnih mečeva, pre svega je važno da odigramo čvrsto u odbrani, jer ako to uradimo možemo da se nosimo sa bilo kojim timom u Evropi. Idemo u Kragujevac da se nadigravamo i sa željom da pobedimo jer samo tako možemo da napravimo neki rezultat", zaključio je Živojinović.

Crno-beli su u prvom kolu elitnog takmičenja izgubili na gostovanju od italijanske Breše sa 11:6, dok je Radnički, takođe kao gost, slavio protiv turskog Galatasaraja sa 11:7.

Utakmica između Radničkog i Partizana igra se u sredu od 20 sati u Kragujevcu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujasinović: Radnički je favorit

Izvor: B92, 02.Dec.2013

Trener Partizana Vladimir Vujasinović poručio je da je Radnički iz Kragujevca favorit u predstojećem meču drugog kola B grupe Lige šampiona (sreda, 20h)...Vujasinović je dodao da je njemu važno da ekipa pokaže napredak, bez obzira na rezultat..."Svi znamo ko igra za Radnički, ali je činjenica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.