Vazura: Neće biti suspenzije, platićemo sve na vreme

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazura: Neće biti suspenzije, platićemo sve na vreme

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je danas da taj fudbalski klub sigurno neće biti suspendovan iz Evrope, jer će namiri sve potrebne obaveze u predivđenom roku.

Agencija AP objavila je danas da je UEFA suspendovala Partizan na tri godine zbog dva i po miliona evra duga, uglavnom poreza.

"Nismo suspendovani, već je to pretnja suspenzijom. Imamo vremena do kraja januara da izmirimo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dugovanja i to ćemo učiniti. Suspenzije neće biti", rekao je Vazura agenciji Beta.

On je demantovao da je dug Partizana dva i po miliona evra.

"Nije to tačna cifra. Dugujemo 450 hiljada evra. Platili smo već 90, a ostalih 360 hiljada ćemo izmiriti u predviđenom roku. Oni su pogrešili, verovatno jer je u pitanju porez, a mi smo reprogram poreza predali poslednjeg dana. Verovatno su tako pogrešili", rekao je Vazura.

Upitan da još jednom potvrdi da li će Partizan biti suspendovan, Vazura je rekao: "Neće sigurno. Platićemo sve na vreme".

Kako je preneo AP, u presudi Uefe se navodi da je 2015. srpski klub nakupio skoro 2,5 miliona evra u neplaćenim dugovima, uglavnom poreskim organima u Srbiji.

Trogodišnja zabrana igranja u evropskim takmičenjima je neuobičanjno oštra, navodi agencija Asošijetid pres, dok je Uefa navela da je takva kazna potrebna pošto je Partizan prekršio pravila o neplaćenim dugovima tri puta u poslednjih pet godina.

Navodeći "upadljivo sličan niz okolnosti" s Partizanovim poslednjim slučajem s dugovima 2013, kada je suspendovan na godinu dana iz evropskih takmičenja, organ Uefe za kontrolu klupskih finansija naveo je da je strožija kazna "prikladna i takođe u stanju da generalno izazove efekat odvraćanja".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA za B92: Partizan ne može u Evropu!

Izvor: B92, 11.Jan.2017

UEFA je zabranila Partizanu da igra u Ligi šamiona i Ligi Evrope u prvoj od naredne tri sezone u kojoj se kvalifikuje za neko takmičenje, potvrđeno je za B92...Kako prenosi Asošiejted pres (AP), Partizan ima oko 2,5 miliona evra neplaćenih dugova zaključno sa septembrom 2016. godine...Najveći...

Nastavak na B92...

Partizan dobio trogodišnju zabranu igranja u evropskim takmičenjima

Izvor: Beta, 11.Jan.2017

Evropska fudbalska unija (Uefa) zabranila je Fudbalskom klubu Partizan da igra u Ligi šampiona i Ligi Evrope naredne tri sezone zbog neisplaćenih dugova.U presudi Uefe se navodi da je 2015. srpski klub nakupio skoro 2,5 miliona evra u neplaćenim dugovima, uglavnom poreskim organima u Srbiji.Trogodišnja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.