Varda potpisao za Olimpiju

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varda potpisao za Olimpiju

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda potpisao je jednogodišnji ugovor sa Olimpijom iz Ljubljane.

Iskusni 32-godišnji centar pominjao se prethodnih dana u beogradskim medijima kao moguće pojačanje Crvene zvezde Beograd, kluba koji je nastao dogovorom o saradnji Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvezde i FMP-a iz Železnika.

Varda je u prošloj sezoni igrao za poljski Prokom, za koji je u Evroligi prosečno beležio 13,5 poena i 4,5 skoka.

Iskusni košarkaš je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a potom je osam godina igrao za Partizan. Varda je 2001. godine otišao u američku NBA ligu, gde je bio član Detroita i Vašingtona, ali je za dve sezone odigrao samo jedan meč. Po povratku u Evropu nastupao je za brojne klubove, među kojima je i Olimpija u sezoni 2002/03.

Varda je ovog leta počeo pripreme za reprezentacijom Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo u Litvaniji, koje će se održati od 31. avgusta do 18. septembra, ali je napustio nacionalni tim zbog neslaganja sa selektorom Sabitom Hadžićem.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ništa od Varde i Zvezde

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2011

Ratko Varda je novo pojačanje ljubljanske Olimpije. Reprenzetativac Bosne i Hercegovine koji se dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom - Beograd kao moguće pojačanje pojačaće Evroligaša iz Slovenije.

Nastavak na Sportske.net...

Varda nastavlja karijeru u Olimpiji

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Avg.2011

Umesto u Crvenu zvezdu Beograd Ratko Varda je prešao u Olimpiju. On je ipak odlučio da karijeru nastavi u Ljubljani gde je već igrao u sezoni 2002/2003.. . Iskusni košarkaš je osim Partizana, nastupao u NBA ligi (Detroit i Vašington), a igrao je i u Apolonu, Bešiktašu, Kijevu, zatim Real Madridu,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Varda u Olimpiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2011

LJUBLJANA -..Košarkaš Ratko Varda naredne sezone nosiće dres ljubljanske Olimpije, iako je bio u pregovorima sa Crvenom zvezdom...Varda je odlučio da karijeru nastavi u Ljubljani za koju je već igrao u sezoni 2002/2003...Iskusni košarkaš je osim Partizana, nastupao u NBA ligi (Detroit i Vašington),...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.