Valensija pauzira do 12 nedelja zbog povrede

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija pauzira do 12 nedelja zbog povrede

Fudbaler Vest Hema Ener Valensija odsustvovaće sa terena do 12 nedelja zbog povrede desnog kolena i desnog skočnog zgloba, saopštio je danas londonski klub.

Valensija se povredio prošlog četvrtka tokom utakmice sa Astrom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, nakon što je postigao gol.

U saopštenju se navodi da je Valensija "ozbiljno povredio desno koleno i desni skočni zglob", a klupski lekari ne isključuju mogućnost operacije.

"Ener >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je jutros išao na konsultacije gde smo razgovarali o rezultatima skenera. Mala je šansa da je potrebna operacija, nadamo se da ćemo konzervativnim uspeti da saniramo povredu. Sledeće nedelje ćemo biti sigurni da li će morati da se obavi operacija, ali ako sve bude po planu nadamo se da će Ener moći da se vrati na teren za 10 do 12 nedelja", naveo je šef lekarskog tima Vest t Hema Stijn Vandenbruk.

On je dodao da će u naredne tri nedelje Ener nositi zašitnu čizmu i da će hodati uz pomoć štaka, pa da će posle toga početi rehabilitaciju.

Uprkos Vandenbrukovoj izjavi Valensija je na svom Instragam profilu uz fotografiju sa utakmice sa Astrom, naveo da mu neće biti potrebna operacija.

"Zahvalan sam svima na podršci u teškom trenutku. Hvala bogu, dobio sam sjajne vesti i neću morati na operaciju", naveo je on.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.