(VIDEO) DEMONSTRACIJA MOĆI U INDIJAN VELSU: Đoković opet pobedio Nadala i zakazao finale sa Raonićem

Izvor: Kurir, 19.Mar.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) DEMONSTRACIJA MOĆI U INDIJAN VELSU: Đoković opet pobedio Nadala i zakazao finale sa Raonićem

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala 7:6, 6:2 u polufinalu Masters turnira u Indijan Velsu.

Đoković će se u sutrašnjem finalu (21 sat) za trofej boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Đoković je na početku meča mnogo grešio, pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nadal već u uvodu napravio brejk (0:2). Uprkos takvoj igri, Novak je uspeo da odmah uzvrati istom merom (1:2), a u sedmom gemu stigne do još dve brejk lopte, koje nije iskoristio. Prvi reket sveta se sa novim problemom suočio pri vođstvu rivala od 5:4. Na svoj servis morao je spasava set loptu i u tome je uspeo.

Na kraju, o pobedniku prvog seta odlučivao je taj-brejk, koji njih dvojica nisu igrali u prethodnih 11 međusobnih duela! Dobio ga je Novak 7:5.

Tako je Đoković osvojio 12. uzastopni set protiv Nadala iako je imao više neiznuđenih grešeka (21:10), a napravili su isti broj vinera (po deset).

Najbolji teniser sveta u drugom setu je dodao gas. Gemove na svoj servis je dobijao bez ikakvih problema, a istovremeno žestoko mučio rivala kada je on imao početni udarac. Konačno je Novak slomio Rafu u šestom gemu, napravio je brejk za 4:2 i to je zapravo predstavljao završni udarac srpskog tenisera. Ostalo je bila rutina. Srbin je kasnije napravio još jedan brejk za 6:2.

Ovo je bio 48. susret Đokovića i Nadala, a Srbin sada vodi 25:23 u pobedama. Dobio je poslednjih šest njihovih duela, odnosno deset od prethodnih 11.

Prvi finalista turnira u Indijan Velsu je Kanađanin Miloš Raonić, koji je u polufinalu savladao Belgijanca Davida Gofana - 6:3, 3:6, 6:3.

Đoković je dobio svih pet prethodnih okršaja sa Raonićem.

TOK MEČA ĐOKOVIĆ - NADAL:

Drugi set:

6:2 - BREJK! Za kraj!

5:2 - Najbolji teniser sveta overio je brejk bez izgubljenog poena.

4:2 - BREJK!  Đoković je iskoristio drugu brejk loptu u ovom gemu. Srbin je praktično samo vraćao lopticu i čekao greške Nadala. I dočekao ih je. Španac je posle prethodna dva gema na svoj servis u kojima se namučio, ali ih i dobio, konačno poklekao.

3:2 - Koliko god se Rafa muči na svoj servis u drugom setu, Novak svoje gemove lako dobija.

2:2 - Još jedan težak gem za Nadala na njegov servis. Doduše, Novak nije imao brejk lopte.

2:1 - Novak bez problema dobija gem na svoj servis.

1:1 - Najduži gem u meču - 11 minuta i šest sekundi! Novak je imao jednu brejk loptu, nije je iskoristio. Posle mnogo izjednačenja, Nadal je uspeo da dođe do 1:1.

1:0 - Đoković je servisom otvorio drugi set...

Prvi set:

7:6 (7:5) - Novak je na startu napravio mini-brejk, ali je odmah potom načinio duplu servis grešku. Ipak, zahvaljujući Nadalovim greškama došao je do 3:1, a onda i sjajnim riternom do velikih 4:1. Španac je ipak uspeo da izjednači na 5:5 posle jednog strašnog poena. Usledio je dobar servis Novaka za 6:5 i još jedna greška Nadala za 7:5!

6:6 - Ovaj put, za razliku od desetog gema, Srbin nije imao problema da produži set.

5:6 - Rafa dobija gem "sa nulom".

5:5 - Nadal je imao set loptu! Ali, od 30:40 Đoković je zaigrao kako zna, udarci su mu odjednom postali snažni, duboki i precizni! Osvojio je tri uzastopna poena i produžio set.

4:5 - Bilo je 15:30, ali je Nadal onda dodao gas i osvojio naredna tri poena.

4:4 - Novak bez greške. Posle drop-šota stigao je do 40:0, a onda odservirao as za izjednačenje u gemovima.

3:4 - Đoković je imao dve brejk lopte - 15:40! Onda je Nadal dobro odservirao, a zatim imao dosta sreće i uspeo da izjednači. U nastavku je Španac, posle još tri izjednačenja, uspeo da osvoji gem, koji je trajao skoro devet minuta.

3:3 - Novak je dobro odservirao ovaj gem. Ipak, ni ovaj put nije išlo sve "glatko", Nadal je stigao do 30.

2:3 - Đoković je nastavio da greši. Nadal je to iskoristio da ponovo stekne prednost.

2:2 - Prvi reket sveta nije lako dobio ovaj gem, ali je ipak uspeo da potvrdi ribrejk.

1:2 - BREJK! Đoković je odmah uzvratio Nadalu istom merom. Razvila se velika borba, Novak je došao do 30:40 i iskoristio prvu priliku da rivalu oduzme servis.

0:2 - BREJK! Nadal je iskoristio Novakove greške i na startu meča mu oduzeo servis. Đoković je, između ostalog, napravio i duplu servis grešku, a uzeo je samo jedan poen u ovom gemu.

0:1 - Meč je počeo spektakularno - u prvom poenu razmenili su 24 udarca! Taj poen dobio je Đoković, ali je zatim Nadal dobio gem.

21:32 - Kakvi su prijatelji Đoković i Nadal saznajte OVDE.

21:29 - "Nadal je veliki borac i ove nedelje je nekoliko puta pokazao zašto je jedan od najboljih u istoriji tenisa. On nikad ne odustaje i protiv njega morate da zaradite pobedu", rekao je, između ostalog, Đoković u najavi današnjeg meča.

Kompletnu izjavu prvog reketa sveta možete pročitati OVDE.

21:21 - Đoković je na putu do polufinala eliminisao Amerikanca Bjorna Fratanđela 2:6, 6:1, 6:2, Nemca Filipa Kolšrajbera 7:5, 7:5, Španca Felisijana Lopeza 6:3, 6:3 i Congu. Nadal je bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga 6:2, 2:6, 6:4, zemljaka Fernanda Verdaska 6:0, 7:6, Nemca Aleksandra Zvereva, protiv kog je spasao meč loptu, 6:7, 6:0, 7:5 i Nišikorija.

21:15 - Novak je na meču sa Congom načinio neverovatan potez. On je u taj-brejku prvog seta priznao da ga loptica zakačila na putu ka autu iako mu je sudija dodelio poen. Više o tom fer-plej potezu saznajte OVDE.

21:10 - Evo najzanimljivijih detalja iz mečeva Đoković - Conga i Nadal - Nišikori:

Autor: Kurir sport
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković – Nadal

Izvor: RTS, 19.Mar.2016

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u polufinalu Indijan Velsa 48. međusobni duel. Najbolji svetski teniser brani titulu osvojenu prošle godine i prednost u međusobnim duelima protiv Nadala. Miloš Raonić prvi finalista. . ...

Nastavak na RTS...

Đoković u finalu Indijan Velsa: Rafa kao nekad, Nole kao i uvek

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2016, 02:50

TENISKI „el klasiko“ nikada ne izlazi iz mode! Novak Đoković i Rafael Nadal su u polufinalu Indijan Velsa pročitali definiciju svakog večitog derbija – ti susreti uvek nose posebnu draž, bez obzira na stanje na ATP tabeli i trenutnu formu. Kako se najduže rivalstvo u Open eri bliži jubilarnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.