Uživo: Milinković-Savić umalo pogodio sa 40 metara, Srbija - Portugal 0:0

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Milinković-Savić umalo pogodio sa 40 metara, Srbija - Portugal 0:0

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igra od 21 čas duel polufinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj protiv Portugala, a okršaj "orlića" možete pratiti na Blicsport.rs!

Izabranici Veljka Paunovića prošli kroz grupu B neporaženi, ali su ipak imali problema da se plasiraju u polufinale. Prvo su remizirali sa Ukrajinom 1:1, zatim sa Nemačkom 2:2, a onda su morali da pobede Bugarsku protiv koje su postigli gol u poslednjem minutu igre za minimalac.

Da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti veoma težak posao za Srbiju govori učinak Portugala u grupi A, jer oni za sada imaju upisana sva tri trijumfa. Prvo je pao Izrael sa 3:0, zatim Mađarska sa 6:1, a onda i Austrija 2:1.

Od prvog minuta za Srbiju nastupaju: Rajković, Stevanović, Jovanović, Babić, Antonov, Zdjelar, Maksimović, Gaćinović, Milinković-Savić Gajić, Mandić.

Portugal je istrčao u sastavu: Andre, Rikinčo, Nunjes, Duarte, Rafa, Podstavski, Lopes, Ramos, Martins, Silva, Rodriges.

Srbija je uspevala u prvih sedam minuta da napadne samo po levoj strani gde se nalazi Gaćinović, dok su Portugalci preskakali sredinu terena, ali nije bilo ozbiljnijih prilika. Onda je usledio jedan jak udarac Lopesa koji je naterao Rajkovića da odbije loptu nekontrolisano, a posle toga ipak nije bilo problema da se Srbija odbrani.

Supporting #Serbia is its former international Savo Milošević, here with Mr Voigt, match delegate. #u19euro pic.twitter.com/guw0KmWovz

— Grega Sever (@GregaSever) July 28, 2014

Do 20. minuta srpska selekcija nije imala šut na gol, dok su Portugalci to učinili pet puta u istom vremenskom intervalu, ali se činilo da "orlići" daju dozvolu protivniku taman toliko da ne ostanu savladani.

Na tribinama je bio i Savo Milošević, dok je u 27. minutu reprezentacija Srbije uputila prvi udarac, ali on zamalo nije završio u mreži Portugala, jer je Gajić dobro ciljao sa leve strane dijagonalu, a golman Andre zakačio loptu prstima i izbacio u korner.

A, onda, ponovo nastupa veoma loša igra srpske selekcije koja ne uspeva da dođe do gola Portugala, te talas nailazi tek u 39. minutu kada je posle jedne brze kontre Mandić uposlio Antonova koji je raspalio ka prvoj stativi, ali je čuvar mreže odbio loptu u korner. Do poluvremena Srbija je imala još jednu priliku, ali je Milinković-Savić iz slobodnog udarca prebacio okvir gola, tako da su mreže mirovale nakon 45 minuta.

Po početku drugog poluvremena nije bilo mnogo efektivne igre, više se lopta kretala od šesnaesterca do šesnaesterca, a onda je u 55. minutu Martins pokušao nakon solo prodora, ali se Rajković dobro postavio. Samo tri minuta kasnije Sergej Milinković-Savić je bio u duelu sa jednim igračem Portugala, a onda se odlučio da sa 40 metara lobuje protivničkog golmana, a Andre je velikim naporima prebacio loptu preko prečke.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majstorija Milinković-Savića! Kakva je ovo golčina mogla da bude...

Izvor: Sportske.net, 28.Jul.2014

Omladinska reprezentacija Srbije vodi veliku borbu sa Portugalom za plasman u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj, a najlepši potez u dosadašnjem toku meča bio je ovaj fenomenalan pokušaj Sergeja Milinković-Savića sa oko 40 metara, kada je golman Moreira ipak nekako uspeo da izbije loptu u...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.