Uživo: Crveno-beli ne mogu da pogode trojku, Makabi - Zvezda 53:36

Izvor: Blic, 24.Okt.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Crveno-beli ne mogu da pogode trojku, Makabi - Zvezda 53:36

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Makabija meč drugog kola D grupe Evrolige, a duel iz Tel Aviva možete uživo da pratite uz Blicsport.rs. Izraelski tim je dobio prvu četvrtinu sa 21:14.

Crveno-beli su poraženi na startu takmičenja od Lokomotive Kuban sa 87:84 pred 19.000 svojih navijača u sjajnoj atmosferi Kombank arene, a ni Makabi se nije proslavio, jer je izgubio od Laboral Kuće u Vitoriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pulene Dejana Radonjića sada čeka novi težak test u paklu krcate Nokia arene, a trener Zvezde se odlučio za petorku: Nelson, Blažič, Šilb, Simonović i Marjanović. Za Makabi su od početka zaigrali: Ohajon, Ingls, Hikman, Smit i Džejms.

Kod gostiju je na samom startu jedino raspoložen bio slovenački bek, koji je ubacio sva četiri poena (dva slobodna bacanja uz jedan prodor) za svoj tim u uvodna tri minuta. Dobra odbrana Nelsona i Marjanovića malo je zbunila pulene Dejvida Blata, ali su rešenje pronašli u trojkama Ohajona i Inglsa za 6:4.

Ipak, domaći nisu imali rešenje za Blažiča koji je rezultatski održavao Zvezdu u igri i jedino on postizao poene (6:6), dok su ostali bili prilično nemoćni. To je Makabi iskoristio da se serijom 5:0 malo rezultatski odlepi, što je pokušao da spreči gorostasni Marjanović, ali je promašio zakucavanje.

Sredinom prve četvrtine na parket je kročio i Sofoklis Skorcanitis, za koga crveno-beli nisu imali rešenje jer je nanizao sedam poena. Zanimljivo da je Zvezda imala četiri ofanzivna skoka, naspram nijednog rivala, a upravo je iz jednog takvog Branko Lazić uspeo da smanji na 18:12.

Minut i po pre odlaska na prvi mali odmor Blu je trojkom odveo Makabi na "+9", da bi gosti preko penala Radenovića, koga je Radonjić uveo zajedno sa Dženkinsom, Katićem i Lazićem (samo Nelson ostao u igri iz prve petorke) uspeli da uđu u drugu deonicu sa 14:21.

Crveno-beli su se u napadu oslanjali na Nelsona i Dženkinsa, ali je odbrana bila slaba da bi se pariralo Makabiju koji se potpuno raspucao sa svih strana. Nije pomogao ni nesportski faul Katića nad Skorcanitisom da se prekine ritam domaćina, jer su se ređali trojke Blua, Inglsa i Devona Smita za 33:22 u 14. minutu.

Iako su trojke pravile razliku - Zvezda ih je šutirala 0/5, a Makabi 6/11 do sredine druge četvrtine, usledilo je zakucavanje Marjanovića, pa dobra odbrana za kontru iz koje je Blažič smanjio na 26:33. To je dalo krila visokom centru da se razigra i naniže još četiri poena, da bi Dženkins novim zakucavanje primakao crveno-bele na tri poena minusa (32:35) dva minuta pre kraja prvog poluvremena.

Umesto da nastave u tom ritmu i produže seriju 10:2, došlo je do neshvatljivog pada u igri Radonjićevih izabranika, što je Makabi kaznio serijom 8:0 i na odmor otišao sa dvocifrenom prednošću - 43:32.

Po povratku sa pauze Šon Džejms je postigao svoj prvi koš i sa pet poena odgovorio na zakucavanje Marjanovića, na koga je Zvezda pokušala da se osloni, ali je šut i dalje odlično služio ponos "Izraela" koji je Ingls trojkom odveo na velikih 51:34.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Crveno-beli prvu trojku ubacili iz devetog pokušaja, Makabi - Zvezda 57:44

Izvor: Blic, 24.Okt.2013

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Makabija meč drugog kola D grupe Evrolige, a duel iz Tel Aviva možete uživo da pratite uz Blicsport.rs. Izraelski tim je dobio prvu četvrtinu sa 21:14...Crveno-beli su poraženi na startu takmičenja od Lokomotive Kuban sa 87:84 pred 19.000 svojih navijača...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.