Utvrđen sastav Olimpijskog tima Rusije za Rio

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđen sastav Olimpijskog tima Rusije za Rio

Izvršni komitet Olimpijskog komiteta Rusije (OKP) utvrdio je sastav nacionalne reprezentacije za učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu, navodi se na zvaničnom sajtu OKR-a.

Diskusija o sastavu reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru je postala glavna tačka dnevnog reda sednice Izvršnog komiteta OKR. Prema odluci Izvršnog komiteta u delegaciji će se nalaziti 387 sportista koji će se takmičiti u 30 sportova, uključujući 68 atletičara.

Konačan sastav u rvanju grčko-rimskim stilom biće određen 22. jula.

Nezavisna komisija Svetske antidoping agencije (VADA) je pod rukovodstvom Ričarda Maklarena juče u Torontu predstavila rezultate istrage o dopingu u ruskom sportu. Prema rezultatima istrage, VADA je preporučila MOK-u da suspenduje reprezentaciju Rusije sa Igara u Rio de Žaneiru.

Povod za istragu VADA bio je tekst u američkim novinama „Njujork tajms". List je u maju objavio dokumente sa izjavama bivšeg šefa moskovske antidoping laboratorije Grigorija Rodčenkova, koji je tvrdio da je najmanje 15 ruskih dobitnika medalja na Olimpijadi u Sočiju učestvovalo u „doping programu" Rusije čiji je cilj dominacija na domaćim Igrama 2014.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski atletičari ne idu u Rio!

Izvor: B92, 21.Jul.2016

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Atletskog saveza Rusije i suspendovao sve ruske atletičare sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru...Kako se navodi, CAS je tako podržao odluku Svetske atletske federacije (IAAF) da zbog sistemskog dopinga sportista, u kom je udela imalo i Ministarstvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.