Grizman za tri minuta sprečio Irce da se osvete Francuzima posle sedam godina (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grizman za tri minuta sprečio Irce da se osvete Francuzima posle sedam godina (FOTO) (VIDEO)

Antoan Grizman postiže prvi gol; Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Antoan Grizman postiže drugi gol; Foto: Guliver/ Lars Baron/Getty Image

Fudbaleri Francuske pobedili su Republiku Irsku sa 2:1 u osmini finala EURA i plasirali su se u četvrtfinale gde čekaju pobednika duela Engleska - Island.

Najzaslužniji za trijumf trikolora bio je Antoan Grizman, koji je režiorao preokret u drugom poluvremenu sa dva gola u razmaku od tri minuta.

FRANCUSKA >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << - REPUBLIKA IRSKA 2:1

(Grizman 58, 61 - Brejdi 2 pen.)

Francuska: Loris, Sanja, Rami, Košjelni, Evra, Kante, Pogba, Matuidi, Grizman, Paje, Žiru.

Republika Irska: Rendolf, Kolman, Kio, Dafi, Vord, Mekarti, Hendrik, Brejdi, Meklejn, Long, Marfi.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Meč je počeo šokantno za Francuze. Već u drugom minutu Irci su poveli sa bele tačke golom Robija Brejdija, nakon što je Pogba skrivio kazneni udarac. Izdržali su Irci prvo poluvreme da ne prime gol. Čak su u nekim situacijama bili i opasniji po gol Lorisa.



Uspeli su izabranici Martina O'Nila i u uvodnim minutima drugog poluvremena da izdrže nalet domaćina, ali se moglo naslutiti da gol ''visi u vazduhu''. Grizman je konačno uspeo da probije čvrste Irce u 58. minutu posle centaršuta Bakarija Sanje sa desne strane. Zakucao je loptu glavom u mrežu Rendolfa.



Samo tri minuta kasnije - potpuni preokret. Ponovo je strelac bio Grizman. Olivije Žiru mu je sjajno spustio loptu glavom na ivicu kaznenog prostora, odakle je Grizman preciznim šutem plasirao loptu u mrežu Iraca.



Fudbaler Atletiko Madrida je potpuno uništio odbranu Irske, a samo nekoliko minuta kasnije već je bilo jasno da su faktički poraženi, kada je Dafi dobio direktan crveni karton zbog nesportskog starta s leđa na Grizmanu na ivici kaznenog prostora.

Do kraja meča Francuzi su uspeli da iskontrolišu meč. Imali su i nekoliko prilika za treći gol, a najbliži je bio Andre Pjer Žinjak, koji je pogodio prečku.

Irci su se nadali da će se osvetiti Francuzima na najbrutalniji način posle duela iz 2009. godine u baražu za Svetsko prvenstvo, kada si izgubili nakon velike greške sudije, koji nije signalizirao igranje rukom Tijerija Anrija.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dešam strogo napadački, iznenađenje u sastavu Irske!

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016

Fudbalske selekcije Francuske i Republike Irske od 15 sai igraju čevrti meč osmine finala na Evropskom prvenstvu, a selektori su izabrali najjače sastave...Nakon što je u prošlom meču sa Švajcarskom odmorio nekoliko prvotimaca, Didije Dešam je na eren izveo možda i najjači sastav koji je počeo...

Nastavak na Sportske.net...

(VIDEO) NIŠTA OD OSVETE IRACA: Grizman za 3 minuta napravio preokret i odveo Francuze u četvrtfinale

Izvor: Kurir, 26.Jun.2016

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.