UEFA izbacila Galatasaraj iz Evrope!

Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA izbacila Galatasaraj iz Evrope!

Previše se trošilo, a nije se imalo pokrića

U sezoni 2013/2014. na pojačanja je otišlo 41.840.000 evra, godinu pre toga 30.050.000, leto ranije 23.600.000, pa dalje 29.500.000... U poslednje dve sezone Galatasaraj je smanjio apetite. Morao je. Ali prekasno je to učinio. Uefa je turskog giganta izbacila na godinu dana iz evropskih takmičenja zbog nepoštovanja odredbi o finansijskom fer-pleju.

Samo prva u nizu kazni koje se očekuju. Ali odmah veliko ime. I naizgled >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finansijski moćan klub. Međutim, nije tajna da su se Turci malo previše zaigrali pokušavajući da dostignu nivo rivala sa evropskog zapada. Galata tu još i dobro stoji, ali ne toliko dobro koliko Uefa zahteva.

Otud kazna. I veliki znak pitanja pred letnji prelazni rok. Navijači se brinu da će klub napustiti najveće inostrane zvezde poput Veslija Snajdera ili Lukasa Podolskog. Turski mediji najavljuju egzodus igrača na leto. Snajder je već sada nepoželjan, jer je njegova plata od čak 4.000.000 evra godišnje preveliko opterećenje za klub koji duguje 134.000.000. Galata jednostavno mora da stegne kaiš. Ako je za utehu navijačima u konkurenciji Bešiktaša i Fenerbahčea, koji je jednom već bio u Galatinoj poziciji, istanbulski Lavovi se ove sezone svejedno ne bi dokopali Lige šampiona.

Možda sva ova posrtanja i nisu baš slučajna? Na Bosforu su odavno znali šta im se sprema.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

IZBACILI IH IZ EVROPE: Galatasaraju novac došao glave

Izvor: HotSport.rs, 02.Mar.2016

Evropska fudbalska unija (UEFA) izbacila je Galatasaraj iz evropskih takmičenja naredne sezone zbog kršenja finansijskog fer-pleja, saopštila je turska nacionalna televizija.. . Turski fudbalski velikan nije uspeo u januaru da reguliše dozvoljeni nivo finansijskih gubitaka, a posledica toga je jednogodišnja...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.