U Albaniju kao prvi ambasadori Srbije

Izvor: Politika, 04.Okt.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Albaniju kao prvi ambasadori Srbije

Radovan Ćurčić naglasio da nas protiv motivisanog domaćina očekuje veoma težak ispit. – Povratak S. Mitrovića i Sulejmanija, debi Milinković-Savića i Dmitrovića

Reprezentacija Srbije, koja je odavno izgubila sve šanse da se domogne završnog turnira najboljih evropskih selekcija, koje će se iduće godine u Francuskoj boriti za titulu, pred istorijsku utakmicu i odlazak u Albaniju na vruće gostovanje,  ima samo jedan cilj: a to je da se ne obruka u finišu kvalifikacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << jer je tri dana posle duela u Elbasanu očekuje meč sa liderom u grupi selekcijom Portugalije.

Selektor Radovan Ćurčić i sad ne može da računa na sve igrače. Lako može da se dogodi da i Nemanja Matić, zbog povrede, izostane, pa se s pravom nameće pitanje, da li imamo spreman tim ili će kao i obično selektor da krpi rupe.

Srbija je odavno prebrinula sve brige oko plasmana, ali zato, naš predstojeći domaćin, u četvrtak uveče ima imperativ pobede. To svakako može biti velika šansa za nas, jer u predstojeći susret ulazimo bez takmičarskog pritiska.

Ali, s druge strane, ako se ima u vidu činjenica da će i snajperisti čuvati stadion i hotel u kome će odsesti naša ekspedicija, onda ovo gostovanje nije kao svako drugo.

Nema sumnje da će selektoru Ćurčiću posebno za meč u Elbasanu trebati igrači mirne glave, hrabri fudbalski ratnici koji neće podleći pritisku. Jednostavno, fudbaleri koji mogu da iznesu sav teret utakmice, koju će Evropa sa posebnom pažnjom gledati.

– Predstoji nam najteže gostovanje u ovim kvalifikacijama. Od naših fudbalera očekujem da budu pravi ambasadori Srbije. O kvalitetu Portugalaca koje predvodi jedan od najboljih fudbalera današnjice ne treba trošiti reči, – kaže Radovan Ćurčić.

Kako će selektor postaviti tim, taktiku bez Nastasića, Maksimovića, Markovića i Kostića. Šta će biti ako i Matić ne može da zaigra?

– Najlakše je dići ruke, ali to nije u našem mentalitetu. Matić se žali na povredu, videćemo kada dođe kako stoje stvari. Dobro smo analizirali protivnika, koji kao i svaka ekipa ima svoje dobre i loše strane. Albanija ima nekoliko kvalitetnih igrača, odličnih individualaca. Jaki su kao kolektiv, ali dobro znamo i gde možemo da ih napadnemo, ističe naš selektor.

Kakvu utakmicu očekujete u Elbasanu?

– Neće biti laka. Protivnik ima veliki motiv. Ko bude mirniji na terenu, siguran sam da će pobediti, –smatra selektor Srbije.

Među 24 fudbalera dvojica su povratnici u najbolji tim. To su Stefan Mitrović i Miralem Sulejmani, dok su dvojica debitanti: Sergej Milinković-Savić i Marko Dmitrović.

– Pred svako novo okupljanje nastojimo da damo šansu novim igračima. Za nas, praktično od ove utakmice počinje spremanje novog tima za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje počinju kroz godinu dana. Želimo da novi ciklus kvalifikacija dočekamo spremni, jer svesni smo da nemamo pravo na još jednu grešku, – iskren je Radovan Ćurčić.

Nema sumnje da će odbrana biti na najvećem iskušenju. Na selektoru je da pronađe najbolju formulu, a na igračima da daju svoj maksimum. Posebnu pažnju treba obratiti na provokacije protivnika, posebno onih fudbalera koji su rođeni na Kosovu i Metohiji, jer kod njih će želja za revanšizmom biti daleko izraženija nego kod ostalih albanskih fudbalera. Recept za protivnika je jednostavan: budite bolji na terenu, tada vam ni protivnik ni navijači ništa ne mogu!

Dvojica golmana brane u Izraelu

Interesantno je da su među 24 fudbalera koje je Ćurčić pozvao čak dvojica golmana koji su trenutno na privremenim radu u Izraelu. Jedan brani u Haifi, a drugi u Tel Avivu, dok je treći čuvar mreže Dmitrović iz engleskog Čarltona pozajmljen španskom drugoligašu Alorkonu. Na spisku se nalaze – golmani Vladimir Stojković (Makabi, Haifa), Predrag Rajković (Makabi, Tel Aviv) i Marko Dmitrović (Alorkona), odbrana: Branislav Ivanović (Čelzi), Nenad Tomović (Fiorentina), Marko Petković (Crvena zvezda), Stefan Mitrović (Gan), Uroš Spajić (Tuluz), Dušan Tošić (Bešiktaš), Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Ivan Obradović (Anderleht), srednji red: Nemanja Matić (Čelzi), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Gudelj (Ajaks), Luka Milivojević (Olimpijakos), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Darko Brašanac (Partizan), Zoran Tošić (CSKA), Andrija Živković (Partizan) i Dušan Tadić (Sautempton) i napadači: Miralem Sujelmani (Jang bojs), Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Petar Škuletić (Lokomotiva, Moskva).
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćurčić: Daćemo sve od sebe u Albaniji

Izvor: Studio B, 04.Okt.2015

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da će igrači dati maksimum i na pravi način predstavljati zemlju na poslednje dva meča u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope protiv Albanije i Portugalije..."Pred nama su dve poslednje utakmice u ovom ciklusu, koje su od velikog...

Nastavak na Studio B...

Ćurčić: Daćemo sve od sebe u Albaniji, Matić neizvestan

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2015

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da će igrači dati maksimum i na pravi način predstavljati zemlju na poslednja dva meča u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope protiv Albanije i Portugalije..."Pred nama su dve poslednje utakmice u ovom ciklusu, koje su od velikog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.