Tuča poljskih i sarajevskih navijača

Izvor: Akter, 14.Jul.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča poljskih i sarajevskih navijača

U sukobu navijača u Sarajevu je povređeno 15 osoba, od kojih devet policajaca i šest poljskih navijača. Oštećeno je pet policijskih vozila i još osam automobila

U starom delu Sarajeva na Baščaršiji došlo je do tuče sinoć oko 21.00 sat između navijača polsjkog Leha i fudbalskog kluba Sarajevo, upotrebljen je i suzavac, a na jednom objektu slomljeno je staklo, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je povređeno 15 osoba, od kojih devet policajaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i šest poljskih navijača. Oštećeno je pet policijskih vozila i osam automobila u neposrednoj blizini sukoba.

Nakon tuče u starom gradu, obračun se iza ponoći nastavio i u drugom delu Sarajeva u naselju Vogošća gde su poljski navijači bili smešteni.

Prema izveštajima očevidaca, Vogošća je ličila na ratnu zonu, a u tuči su korišćene drvene palice, stolice, baklje.

U hotelu Sunce u naselju Vogošća kojem su smešteni navijači poljskog Leha polupan je inventar, a uništen je i autobus kojim su došli Poljaci.

Prostor oko hotela sinoć i jutros obezbjeđuje policija. Uviđaj još traje.

Navijači Leha iz Poljske doputovali su Sarajevo kako bi prisustvovali susretu prvog pretkola Lige prvaka koji taj tim igra danas sa FK Sarajevo.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je jutros da je nekoliko Poljaka sa lakšim povredama prebačeno u bolnice posle okršaja navijača poljskog kluba Leh iz Poznanja sa domaćim navijačima kluba Sarajevo, pred današnju utakmicu, ali da su poljski navijači u Sarajevu danas bezbedni.

"Nekoliko poljskih navijača zadobilo je manje povrede, jedan Poljak je uboden nožem. Morali su da odu u bolnicu ali životi im nisu u opasnosti", kazao je poljskoj agenciji IAR portparol poljskog ministarstva Marćin Vojćehovski.

Poljsko ministarstvo saopštilo je da su bez obzira na noćašnje okršaje u Sarajevu navijači Leha u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bezbedni.

Zašto i kako su izbili sukobi sarajevskih navijača sa poljskim za sada nije jasno, a jedna od verzija iz lokalnih medija tvrdi da su sukob izazvali Poljaci pošto su vikali i skandirali "Srbija! Srbija".

Poljski sportski portal Sportovefakty.pl tvrdi, međutim, da je poljske navijače napala grupa od oko 30 lokalnih huligana, a da je policija stigla tek na kasnije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Poljaci u Sarajevu vikali: "Srbija, Srbija!" (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Jul.2015

Nemire u Sarajevu navodno su izazvali poljski navijači koji su na ulicama uzvikivali 'Srbija, Srbija'... U starom delu Sarajeva na Baščaršiji došlo je do tuče sinoć oko 21.00 sat između navijača polsjkog Leha i fudbalskog kluba Sarajevo, upotrebljen je i suzavac, a na jednom objektu slomljeno...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.