Tomašević: Košarkašice su najlepši deo olimpijskog sela

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomašević: "Košarkašice su najlepši deo olimpijskog sela"

Generalni sekretar KSS-a, Dejan Tomašević, bio je veoma raspoložen nakon pobede reprezentativki Srbije nad Australijom.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je danas da je bio siguran da će košarkašice pobediti Australiju i plasirati se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i naveo da bi taj rezultat mogao da bude "vetar u ledja" muškoj selekciji, koju očekuje četvrtfinalni duel sa Hrvatskom.

"Bio sam siguran da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ćemo pobediti Australiju, verujem u naše devojke koje požrtvovanjem, snagom, talentom, željom i voljom zaslužuju da budu u polufinalu. Sjajno su igrale i hvatale formu za naredne utakmice. Pokazalo se da je dobro što smo ranije došli u Rio, da se prilagode na uslove. Verujem da za dva dana možemo da pričamo i o borbi za zlatnu medalju", rekao je Tomašević novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkašice Srbije plasirale su se juče u polufinale Olimpijskih igara pošto su pobedile Australiju sa 73:71.

"Način na koji igraju, slave i tuguju je jedinstven i verujem da su one najlepši deo olimpijskog sela. Verujem da će i u narednih nekoliko sezona uspevati da obraduju naciju", dodao je Tomašević.

Srpske košarkašice će u četvrtak od 21 čas igrati protiv Španije u polufinalu. U drugom polufinalu igraju SAD i Francuska.

Bivši reprezentativac rekao je da bi dobar rezultat ženskog tima mogao da motiviše i mušku selekciju, koja u četvrtak u 3.15 igra protiv Hrvatske u četvrtfinalu.

"Prolazak dama u polufinale je vetar u ledja za muški tim. Najbitnije je da smo svesni da igramo u četvrtfinalu i da se borimo za ulazak u borbu za medalju. Ne bih potencirao da li je to specijalna utakmica jer je protivnik Hrvatska, to je kao i svaka druga utakmica. Po kvalitetu to su približno dve iste ekipe, verujem i talenat i želju srpskih igrača i verujem da ćemo se i sutra radovati. Potreban je mir i sigurnost u igri, da budu dovoljno svesni gde se nalaze i za šta se bore. Sama činjenica da smo ušli medju osam najboljih je velika stvar. Bez obzira šta se desi, oni su za mene šampioni", rekao je Tomašević.

U četvrtfinalu muškog turnira danas će igrati Australija-Litvanija (16.00), Španija-Francuska (19.30) i SAD-Argentina (23.45).

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Denver noćas navija za Srbiju! (foto)

Izvor: Sportske.net, 18.Avg.2016, 03:05

Uoči početka poslednjeg četvrtfinalnog okršaja muškog košarkaškog turnira na OI u Rio de Žaneiru, Nikoli Jokiću i Srbiji stigla je podrška iz Denvera...Košarkašku reprezentaciju Srbije večeras očekuje četvrtfinalni okršaj sa Hrvatskom u sklopu Olimpijskih igara, a neposredno pre početka...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.