Teova mala škola košarke - za početak dabl dabl! Šampion Evrope uništio Galatu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teova mala škola košarke - za početak dabl dabl! Šampion Evrope uništio Galatu (VIDEO)

Ispunili su halu navijači turskog velikana, ali to nije pomoglo njihovim mezimcima da pronađu način da se odbrane od “terora“ tandema najboljih evropskih bekova, Miloša Teodosića i Nanda de Koloa

Šampionski. Tako je odigrao moskovski CSKA na evroligaškoj premijeri u novoj sezoni i to na veoma nezgodnom gostovanju istanbulskom Galatasaraju u kultnoj hali Abdi Ipekči. Armejci su slavili sa 109:84 (27:18, 30:27, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 24:26, 28:13) i napravili prvi važan korak ka odbrani titule.

Dimitrisu Itudisu očigledno se isplatio potez u pripremi utakmice kada je svojim košarkašima na treningu pustio sa zvučnika navijanje pristalica Galatasaraja.

Ispunili su navijači turskog velikana halu, ali to nije pomoglo njihovim ljubimcima da pronađu način da se odbrane od “terora“ tandema najboljih evropskih bekova, Miloša Teodosića i Nanda de Koloa.

Realno gledano, ni mnogo bolje evropske ekipe ne znaju kako da izađu na kraj sa pomenutim dvojcem, pa ni bilo za očekivati da to pođe za rukom ni stručnom štabu Ergina Atamana.

Teodosić je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 11 asistencija, dok je Nando de Kolo upisao 22 poena. Standardno dobar bio je i Kajl Hajns sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Kod Galatasaraja najbolji je bio iskusni bek Sinan Guler sa 16 poena, jedan manje dao je Aleks Tajus. Vladimir Micov na terenu je proveo 12 minuta i za to vreme postigao samo tri poena.

Konačan rezultat ipak ne oslikava u potpunosti stanje stvari na terenu, iako je Galatasarajeva odbrana u najvećem delu utakmice delovala bušna kao švajcarski sir. To je Teodosić maestralno koristio kako bi razigrao kolege, a pre svih De Koloa.

Ipak, zahvaljujući dobroj napadačkoj igri prošlosezonski osvajač Evrokupa dobro se držao u prve tri četvrtine, kada je u nekoliko navrata prilazio na samo četiri, pet poena zaostatka.

Sve se, međutim, promenilo u poslednjih 10 minuta, kada se Galatasaraj potpuno raspao, a CSKA, čini se, samo ubacio u brzinu više i na kraju projurio kroz cilj sa 25 poena razlike.



(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

EL: Teodosić trojkama i asistencijama razbio Galatu (FOTO, VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 13.Okt.2016

Košarkaši CSKA počeli su velikom pobedom u Istambulu odbranu titule u Evroligi, pošto su savladali Galatasaraj sa 109:84 (27:18, 30:27, 24:26 i 28:13). . Odličan je bio najbolji srpski košarkaš i jedan od najboljih u Evropi, Miloš Teodosić, koji je imao dabl – dabl učinak od 20 poena i 11...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.