TVB92: Borovčanin brani titulu

Izvor: B92, 03.Maj.2012, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TVB92: Borovčanin brani titulu

Najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin pokušaće u petak da odbrani titulu evropskog šampiona u rodnoj Loznici (TVB92, 22h).

Sledeći izazivač srpskog boskera je takođe Nemac Varol Vekiloglua. Meč iz Loznice 4. maja moći ćete da pratite u direktom prenosu na televiziji B92.

Borovčanin, šampion Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBO i osmi bokser sveta (WBO rang lista), je prvi put uspeo da odbrani pojas u Novom Sadu 23. decembra 2011. godine nokautom protiv Nemca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Larsa Buholca.

Varol Vekiloglu ima 28 godina, rođen je u Berlinu gde i živi , ali je turskog porekla (nastupa pod nemačkom zastavom). Ima skor 19 (11KO) -3-1 . Od šampionskih pojaseva osvajao je titulu šampiona nemačke i titulu šampiona Evrope u IBF verziji.

Borovčanin je oduševljen činjenicom da će titulu braniti u svom rodnom gradu.

"Tokom cele moje profesionalne karijere Lozničani su me neprestano pitali kada će biti meč u Lagatoru, srpskom hramu boksa. Nisam znao kada će to biti, ali sam znao da to treba da bude veliki meč, veliki spektakl. Sada znam odgovor, biće to 4. maja 2012. godine, odbrana titule prvaka Evrope u čuvenom Lagatoru, gde sam poslednji put boksovao 2003. godine kao amater za BK Loznica. Biće to moj prvi profi meč u Loznici i potrudiću se da svoje Lozničane i svoju naciju obradujem još jednom pobedom i odbranom titule. Vredno sam radio, kao I moje kolege iz Balkanboxing tima I spremali smo se za mečeve koji nam predstoje. Imali smo sjajne uslove za rad I pripremu u Zavodu za sport I medicinu sporta Republike Srbije u Košutnjaku I veliku zahvalnost dugujemo direktoru Jasminku Pozdercu koji nam je omogućio vrhuske uslove za rad. Pored mene još tri boksera iz "Balkanboxing" kampa će boksovati uvodne borbe u Loznici i verujemo da ćemo nastaviti putem kojim smo I do sada išli, putem pobede" kaže Borovčanin.

Nenadov protivnik u ringu će biti Nemac Varol Vekiloglu koji je broj 1 na listi čekanja u WBO EUROPE, koji je najavio da će nokautirati Borovčanina.

Borovčanin je čuo provokacije kolege, ali kaže da će Nemac odgovor dobiti u ringu.

"Moj odgovor biće u ringu. Loznica je grad boksa i ne sumnjam da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta i da će Lagator nakon dugo godina "proključati" i dati domaći zadatak ostalim gradovima kako se navija na sportskim manifestacijama. Prvo sam se spremao za Nemca Štajna, ali je zbog žalbe koju je uložio prvi čovek "Prime Time Berlin", Roberto Role Komisiji za titule Svetske bokserske organizacije, jer Stajn nije boksovao duže od godinu dana, a Turčin je prvi na listi čekanja u WBO EUROPE, moj protivnik je promenjen. Predsednik Komisije 'WBO EUROPE', gospodin Artur Eleson usvojio je žalbu „Prime Time Berlin" i na taj način me primorao da u Loznici branim titulu protiv Vekiloglua. To nije znatno uticalo na mene, samo je došlo do male izmene u taktici koju spremam i to je sve. Iskreno sve će zavisiti od mene, veoma mi je bitno da ostanem hladne glave, da me ne ponese atmosfera, da pokažem da je ključ uspeha u glavni, a ne u mišićima. Koliko je ko trenirao i koliko ko zna o boksu, videće se u ringu. Osnovno merilo da li smo ja i moj tim dobro radili je rezultat koji će se videti u ringu. U ring ulazim, kao i uvek, sa jednim jedinim ciljem , a to je pobeda, jer moja opcija nije poraz” zaključio je Borovčanin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milan Piperski, pod sponzorstvom kompanije MaxBet, ponovo u ringu

Izvor: PRObjave.com, 03.Maj.2012

Milan Piperski, koji je pod sponzorstvom kompanije MaxBet osvojio titulu sveslovenskog prvaka u verziji WBC CISBB, a potom i bio gost osnivača kompanije Saše Marčete, naredni meč imaće u Loznici 4. maja.. Piperski će se i uvodnom meču boriti protiv Marokanca Tarika Sahibbedina, pred glavni meč...

Nastavak na PRObjave.com...

Borovčanin večeras brani WBO titulu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2012, 14:02

Nenad Borovčanin, najbolji srpski bokser, pokušaće večeras pred svojim navijačima u Loznici da odbrani titulu šampiona Evrope u kruzer kategoriji...Izazivač Borovčanina je 28-godišnji Nemac, turskog porekala Varol Vekiloglua...Srpski bokser je posebno zadovoljan što će titulu prvaka braniti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.