TURNIR U HAMBURGU: Oslabljeni Orlovi POBEDILI Poljake u DRAMATIČNOJ završnici! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2017, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURNIR U HAMBURGU: Oslabljeni Orlovi POBEDILI Poljake u DRAMATIČNOJ završnici! (FOTO)

Izabranici Saše Đorđevića ubedljivi u prvom meču.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u prvom meču turnira u Hamburgu selekciju Poljske 85:78 (25:19, 18:18, 21:21, 21:20). Iako u izmenjenom sastavu, oslabljeni neigranjem kapitena Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Marka Simonovića, kao i zbog povrede otpisanog Miroslava Raduljice, Orlovi su od početka nametnuli svoj ritam i na kraju zasluženo slavili.

EP KADETA: Poraz Orlića od domaćina, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za bronzu protiv ljutog rivala

ZA RADNIČKI U ELITI: Dve legende Partizana preuzele klub (FOTO)

Posle prvog perioda Srbija je stekla šest poena viška, dok su naredna dva završena nerešenim rezultatom. Orlovi su u poslednjoj deonici dodali gas i pokazali "ko je stariji", u jednom trenutku imali su i 15 poena prednosti (79:64), međutim, uporni Poljaci serijom 14:0 uspeli su u finišu da dođu na "minus jedan" (79:78). Sigurnost sa linije slobodnih bacanja, uticala je da naša selekcija na kraju zabeleži očekivanu pobedu. U taboru Orlova najbolji je bio Vladimir Lučić sa 22 poena, 12 je ubacio Boban Marjanović, 10 koševa i sedam skokova imao je Ognjen Kuzmić, dok su po osam poena dali Milan Mačvan i Bogdan Bogdanović. Kod Poljaka najefikasniji je bio Ponitka sa 22 poena, Sloter je postigao 11, a Kulig i Karnovski su meč završili sa 10 koševa.

U drugom kolu turnira, Saletova četa sastaje se protiv Rusije, koja je u prvoj rundi poražena od domaćina Nemačke (79:76). Meč protiv Baćuški na programu je u subotu od 20 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema stajanja, Saletovi "orlovi" melju na pripremama

Izvor: Sportske.net, 19.Avg.2017

Danas je savladana i reprezentacija Rusije...Nakon osvajanja turnira u Beogradu, reprezentacija Srbije je danas uspela da upiše i drugu pobedu u okviru Superkupa u Hamburgu...Izabranici Aleksandra Đorđevića su danas slavili sa 85:75 protiv Rusije, iako su igrali bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.