Surdulica u Superligi: Ako bi sada bio kraj, pogledajte ko bi ušao, a ko ispao iz JSL (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2014, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surdulica u Superligi: Ako bi sada bio kraj, pogledajte ko bi ušao, a ko ispao iz JSL (FOTO)

Najveće iznenađenje svakako bi bio ulazak Radnika koji trenutno zauzima drugo mesto sa 30 bodova u PLS

Radnik iz Surdulice je novi član Jelen Superlige! Vest koja bi apsolutno bila udarna ukoliko bi se, u ovom momentu, gledali samo rezultati na kraju polusezone u Prvoj Ligi Srbije. Ovako, na dobrom su putu da se plasiraju u elitni rang jer zauzimaju visoko drugo mesto posle 15 odigranih kola.

Istorijski uspeh i plasman u PLS ostvarili su 2013. godine, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << igraju sezonu iz snova. Dugo su bili prvi na tabeli, ali ih je poraz od Metalca spustio stepenik niže. Ipak, napominjemo da su i sada na mestu koje vode u JSL.

Zajedno sa njima, naravno da se sada završe prvenstva, u viši rang bi išao i Javor, dok bi Metalac ponovo igrao baraž. To bi automatski značilo da se najbolji fudbal Srbije više ne bi igrao u Kragujevcu i Kruševu, a Radnički iz Niša bi imao popravni upravo sa Milanovčanima.

Foto: fkradnik.org

Javor trenutno ima 31 bod, Radnik 30, a Metalac 29. Upravo ove tri ekipe su najviše i pokazale nakon prvih 15. kola, a najbliži pratioci su im Proleter (NS) sa 27 bodova i Sloga (PM) sa 26 osvojenih bodova. Sledeći su Inđija i BSK sa 22 boda. S druge strane, Radnički KG ima sedam bodova, ali treba uzeti u obzir da do kraja jesenjeg dela JSL ima još dva kola. Napredak ima 10, a Nišlije 11 bodova.

Veliki problem za Surduličane predstavljalo bi mesto odigravanja superligaških mečeva. Jeste da se njihov stadion rekonstruiše i renovira, da se gradi i severna tribina, ali je njihovo zdanje još daleko i od standarda PLS, a pogotovo JSL gde se naredne sezone mečevi neće moći igrati na stadionima koji nemaju reflektore.

Foto: fkradnik.org

To bi značilo da bi Radnik morao da putuje upravo u Niš ili Kruševac čiji fudbalski centri su najbliži Surdulici. Mada, najava FSS da će izgraditi moderan stadion od 5.00 mesta, koji će ličiti na San Siro, mogla bi da koristi i Radniku. Samo, problem bi mogla da bude velika kilometraža koja iznosi preko 200 kilometara.

Ali, napominjemo, da se sada svode računi onda Radnik ne bi morao da prelazi toliki put. Kruševac ili Niš su mnogo bliži, a i jedan i drugi grad bi ostali bez superligaša gledajući trenutno stanje na tabeli.

Foto: fkradnik.org

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.