Strašno finale i istorija! Argentina je prvak sveta u futsalu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strašno finale i istorija! Argentina je prvak sveta u futsalu! (VIDEO)

Još jedno sjajno izdanje Gaučosua, pala je Rusija predvođena Brazilcima

Futsal je dobio novu silu! Ime joj je Argentina!

Reprezentacija Argentine je večeras u Kolumbiji osvojila svetsku titulu na Mundijalu i postala tek treća reprezentacija u istoriji koja se oktitila svetskim zlatom. Sjajni Gaučosi su fenomenlana turnir krunisali pobedom u finalu nad Rusijom 5:4.

Do sada su Brazilci sa pet i Španci sa dve titule dominirali svetskim prvenstvima u futsalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali od večeras je u izabranom društu i Argentina koja je sve iznenadila sjajnim partijama u Kolumbiji.

Ipak, ova generacija nije tek tako slučajno trijumfovala u Kolumbiji. Prošle godine su osvojila Kopa Amerik pobedivši moćni Brazil u polufinalu i Paragvaj u finalu, a 2014. su trijumfovali i na Kupu konfederacija. Ipak, na tim turnirima konkurencija nije bila jaka kao sada u Kolumbiji i ovaj trijumf je aposlutna kruna čudesne argentinske generacije. I sjajna stavr za ceo ovaj sport jer se pojavio još jedan tim koji može da pobedi svakoga.

Do sada je Argentincima najveći domet na Mundijalima bio četvrto mesto, nisu bili favoriti ni večeras protiv Rusa, ali su uspeli da posle moćne pobede nad Portugalijom sruše još jednog velikog favorita. Rusija predvođena sjajnim Brazilcima poput Lime, Romula i Gustava je bila na pragu najvećeg uspeha s obzirom da je i njima ovo bilo prvo finale, ali nije uspela i ostala je sa etiketom večitog gubitnika s obzirom da je poražena i u prethodna tri finala na evropskim prvenstvima.

Borbenost, sjajna igra u odrbani i neverovatno umeće u kontranapadima su do sada bili lična karta Argentinaca na turniru, a i večeras su na sličan način došli do pobede. I titule. Imali su prečku na poečtku meča, Rusi su pretili preko nezaustavljivog sidara Edera Lime, ali je blistao Sarmijento na golu Gaučosa.

Upravo je Eder Lima uz mnogo sreće i zahvaljujući snazi i snalažljivosti doveo Ruse u vođstvo u 16. minutu. Ali pola minuta kasnije, Gaučosi su izjednačili preko Vaporakija koji je ostao na drugoj stativi. Na samom isteku poluvremena, Kucolino je realizovao penal i Gaučosi su zakoračili ka pobedi.

Poečtka drugog dela igre je doneo Rusima 2:2 pošto je Eder Lima dao fantastičan gol iz okreta. Ali odgovor Argentinaca je bio strašan. Brandi je u 22. i 23. minutu postiga dva gola posle lepih akcija. Argentina je na 4:2 počela da se brani, a Rusi su vrlo brzo zaigrali bez golmana i svim silama krenuli na Gaučose. Kucolino je promašio drugi penal u 35. minutu, da bi Vaporaki drugim golom u 39. minutu doveo Argentinu na prag pobede. Izgledalo je da je gotovo. Pogotovo što je Sarmijento činio čuda na golu.

Međutim, Rusi su uspeli da se vrate. Liskov je u 39. minutu smanjio na 3:5, a Eder Lima iz penala postigao het-trik 19 sekundi pre kraja za dramu do poslednjeg sekunda. Ipak, Argentina je izdržala i zasluženo osvojila svetsku titulu.



Tim sastavljen većinom od igrača iz Benfike, italijanskih klubova i Boke Juniors je napravio najveće iznenađenje u istoriji svetskih prvenstva u futsalu.

Rusi su definitivno gubitnici godine pošto su u Beogradu poraženi u finalu EP od Španije, a večeras su ostali na korak i od osvajanja svetske krune. Bronzu je osvojio Iran, a najbolji strelac turnira i zlatna kopačka je portugalski as Rikardinjo koji je sa svojom reprezentacijom završio na četvrtom mestu. Zlatnu loptu za najboljeg igrača SP je dobio argentinski kapiten Fernando Vilhelm koji je u 34. godini doćiveo krunu karijere.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) KAKVO FINALE: Argentina na krovu sveta, posle devet golova u finalu protiv Rusa

Izvor: Kurir, 02.Okt.2016, 00:06

...Strelci za nove prvake sveta bili su Vaporaki u 16 i 39 minutu, Kuziloni u 20 i Brandi u 22, dok je tri gola za Ruse postigao Eder Lima (16, 22, 40 minut), a jedan Liskov u 39 minutu..Treće mesto osvojili su Iranci koji su boljim izvođenjem penala savladali Portugal sa 4:3

Nastavak na Kurir...

Argentinci šampioni sveta u futsalu!

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2016

Reprezentacija Argentine u futsalu osvojila je titulu šampiona sveta pobedom nad Rusijom sa 5:4 u Kolumbiji. Za Argentince je to prva šampionska titula, pošto su prethodno do same završnice stigli 2004. godine, ali su šampionat na Tajvanu završili na četvrtom mestu...Rusija je takođe igrala za...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.