Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli naši specijalni olimpijci i u Srbiju doneli 17 medalja!

Sportisti Specijalne Olimpijade Srbije i njihovi pratioci doputovali su u Beograd iz Los Anđelesa, gde su na svetskim sportskim igrama za osobe sa intelektualnom ometenošću osvojili čak 17 medalja.

Našu delegaciju je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao i ministar sporta i omladine u Vladi Srbije, Vanja Udovičić.

"Prvo nam je bilo zadovoljstvo što smo uopšte učestvovali na jednom takvom takmičenju. Vratili smo se svi, živi i zdravi. A zadovoljni, što zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učinjenog, a što zbog toga što nismo imali probleme kao neki učesnici. Ovde moram naročito da se zahvalim našim ljudima koji tamo žive, maksimalno su nam izašli u susret, razvozili decu gde god je trebalo, platili čak i papreni izlet u Diznilend i mnogo toga još. Kada sve saberemo, mi smo potpuno, potpuno zadovoljni", rekao je za "Blic" direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević.

Ministar Udovičić je čestitao našim predstavnicima na ogromnom uspehu.

"Pokazali ste veliku snagu i hrabrost, pomerili granice i Srbiju još jednom doveli na vrh sveta! Svojim uspesima dokazali ste da je sport naš najbolji brend. Neizmerno sam ponosan na sve vas", poručio je Udovičić našim sportistima.

On se podsetio atmosfere pred njihov odlazak i istakao da mu je veoma drago što je Vlada prepoznala značaj odlaska naših sportista na ovo takmičenje.

"Sve sportiste tretiramo jednako i svima pružamo punu podršku za ostvarenje najviših sportskih ciljeva. Država je u potpunosti finansirala put naših sportista u Los Anđeles i ponosan sam na to što je tako veliki broj njih predstavljao Srbiju na Letnjim Olimpijskim igrama. Opravdali ste poverenje koje smo vam ukazali na samom početku i još jednom našu državu predstavili na najbolji mogući način. Želim vam puno uspeha u narednim takmičenjima", rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da su ovu godinu obeležili veliki sportski uspesi.

"Da mi je neko pričao da ćemo dva puta postati prvaci sveta u fudbalu, i to u istoj godini – ne bih verovao. Vi ste nadmašili sva očekivanja i odličnim rezultatima započeli još jedan sportski mesec. Nadam se da ćemo se i u narednim nedeljama radovati kao danas i svih prethodnih meseci!"

Hronološki bilans Srbije na Specijalnoj Olimpijadi 2015

1. Miloš Janjić - bronza - boćanje

2. Jelena Vrućinić - zlato - bacanje kugle

3. Ivan Živkov - srebro - stoni tenis

4. Odbojkašice na pesku - bronza

5. Đurica Đurica - zlato - trčanje, 100 metara

6. Andrijana Radojković - zlato - plivanje 25 metara

7. Ivan i Borislav Živkov - zlato - stonoteniski muški dubl

8. Nataša Živkov/Valentina Manojlov - srebro - stonotenski ženski dubl

9. Aleksa Ćirić - srebro - plivanje, 100 metara prsno

10. Fudbaleri - zlato

11. Marija Cvetković - srebro - boćanje

12. Tanja Vasić - srebro - plivanje, 25 metara prsno

13. Valentina Manojlov - bronza - stoni tenis

14. Odbojkaši - bronza

15. Odbojkašice - bronza

16. Košarkašice - srebro

17. Aleksa Ćirić - zlato - plivanje, 200 metara prsno

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić dočekao sportiste sa Specijalne olimpijade

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2015

Mladi srpski sportisti, osvajači 17 medalja na Specijalnoj olimpijadi u Los Anđelesu, doputovali su večeras u Beograd, a na aerodromu ih je, uz članove porodica i prijatelja, dočekao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić..."Privilegija je za jednog ministra i jednu vladu da se za samo mesec...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.