Stigla i fotka sa šalom: Nolito Sitijev, uzeo “devetku“ Valerija Božinova

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla i fotka sa šalom: Nolito Sitijev, uzeo “devetku“ Valerija Božinova

Ugovor potpisan na četiri godine

Najal Kvin, Pol Dikov, Paulo Vončop, Endi Kol, Emil Mpenza, Valeri Božinov, Emanuel Adebajor, Alvaro Negredo, pa sezona pauze i od danas - Nolito! Iako nije baš klasičan špic, doskorašnji napadač Selte zadužio je dres sa brojem devet na leđima nakon što je jutros i zvanično potpisao četvorogodišnji ugovor sa Mančester Sitijem.

Transfer je vredan 18.000.000 evra koliko je Siti morao da plati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Selti ne bi li isplatio otkupnu klauzulu za igrača koji je tokom tri sezone u Vigu odigrao 103 utakmica i postigao 39 golova.

Nolito će na Etihadu obnoviti saradnju sa Pepom Gvardiolom, iako je, dok su zajedno bili u Barseloni, uglavnom bio u drugom planu. Tačnije u drugom timu Barse. Ipak, očigledno je da su se rastali u dobrim osnosima. Uostalom, Blaugrana je Nolitu nudila petogodišnji ugovor, ali on nije želeo da ostane s obzirom na malu minutažu.

Ispostavilo se da je povukao pravi potez. Sada je vreme da je i naplati.

"Pep Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu. Zna mnogo, pomoći će mi da napredujem i izvući će najbolje iz mene", kratko je rekla nova Sitijeva "devetka".

Inače, kad smo već kod Sitija, moramo da primetimo da je marketinški tim Građana i ovaj put ispunio očekivanja. Naime, Mančester Siti je klub koji ima možda i najbolje klipove na Jutjubu, ozbiljno se bavi društvenim mrežama, a i danas se potrudio da navijačima na najbolji način dočara koga je to klub doveo.

Pa smo tako saznali da Nolito dolazi iz radničke porodice, da je sa 13 godina honorarno radio u mesari, te da je njegova baka imala 11 dece zbog čega novi igrač Sitija ima više od 30 braće i sestara. Možda delom i zbog toga prilično je skroman, na treninge u Vigu je - primera radi - išao minijem.

"Plaćaju nas dosta, ali najveće zadovoljstvo je kad vidiš da si igrom usrećio ljude. To ne može da se kupi... Uostalom, jednog dana će se sve ovo završiti i želim da tog dana budem normalan čovek", pojašnjava Nolito.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nolito četiri godine u Mančester Sitiju

Izvor: B92, 01.Jul.2016

Napadač Selte iz Viga Nolito potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, saopštio je engleski klub...Nolito, koji je odigrao sve četiri utakmice za reprezentaciju Španije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, odigrao je 103 utakmice i postigao 39 gola za Seltu, otkako je 2013. godine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.