Stevanović bez finala

Izvor: RTS, 08.Feb.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović bez finala

Za trofej afričkog Kupa nacija boriće se Obala Slonovače i Zambija. Gana, koju predvodi naš Goran Stevanović, poražena je u polufinalu od Zambije. Žervinjo odveo Obalu Slonovače u finale. Finalna utakmica igra se u nedelju, 12. februara u Librvilu u Gabonu.

Fudbalska reprezentacija Zambije plasirala se u finale afričkog Kupa nacija pošto je večeras u prvoj polufinalnoj utakmici savladala selekciju Gane sa 1:0 (0:0).

Zambija je ostvarila veliki uspeh i treći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << put u istoriji plasirala se u finale kontinentalnog šampionata, dok je Gana, predvođena srpskim stručnjakom Goranom Stevanovićem, propustila priliku da se bori za petu titulu prvaka Afrike.

Pobedonosni pogodak postigao je 21. godišnji napadač švajcarskog Jang Bojsa Emanuel Majuka, jedini reprezentativac Zambije koji igra u nekom od evropskih klubova.

U drugom polufinalu Kupa nacija, koji se održava u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji, Obala Slonovače je savladala Mali golom Žervinja u 45. minutu posle dodavanja Jaja Turea.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AKN: Zambija i Obala Slonovače za titulu

Izvor: Mondo, 08.Feb.2012

Reprezentacija Gane, koju s klupe predvodi naš Goran Stevanović, izgubila od Zambije 1:0 u polufinalu AKN. "Slonovi" istim rezultatom bolji od Malija.

Nastavak na Mondo...

KAN: Žervinjov beg za finale "slonova"

Izvor: Sportal.rs, 08.Feb.2012

Da li će slonovača biti pretočena u zlato, saznaćemo 12. februara posle finala Afričkog kupa nacija u kome će se sastati

Nastavak na Sportal.rs...

Afrika u narandžastom

Izvor: Politika, 09.Feb.2012, 13:08

„Minimalci” u polufinalu 28. afričkog Kupa nacija u fudbalu Zambija bolja od Gane (1:0), a Obala Slonovače od Malija (1:0). – Poraženi igraju u subotu za treće mesto, a pobednici u nedelju za titulu..Afrika je obojena u narandžasto, pošto su se u finale 28. fudbalskog Kupa nacija plasirale...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.