Srednji prst Štepaneka za Janka

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednji prst Štepaneka za Janka

Češki teniser Radek Štepanek na nesportski način se poneo posle poraza od Janka Tipsarevića u duelu četvrtfinala Dejvis kupa koji se igra u Pragu.

Štepanek je po završetku meča koji je trajao više od pet sati, odbio da se rukuje sa Jankom, a umesto toga pokazao mu je srednji prst.

Tipsarevića je ta reakcija izuzetno naljutila pa je pokušao da dobije objašnjenje od iskusnog Čeha, ali je naš stručni štab sprečio veći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident.

Pružio sam mu ruku, a on mi je pokazao srednji prst, zar se tako čestita?", rekao je Tipsarević odmah posle meča.

Tipsarević je imao šansu da završi meč već posle četiri seta, ali je svojim greškama dozvolio Čehu da se vrati i izjednači.

Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da sam mogao da završim meč dosta ranije. U svakom setu sam imao po brejk prednosti, duboko u setovima, svaki put sam servirao i vodio, ali je on stalno pravio dramu. Da li je aut, da li je nec, svađao se sa sudijom. Sudija je oštetio i nas i njih nekoliko puta, ali on bez te drame nije mogao da funkcioniše. To me je malo omelo, ali se sve dobro završilo", istakao je Janko, „Ovo je bio jedan od mojih najlošijih mečeva za reprezentaciju, ali zahvaljujući podršci, prvo selektora, a onda i klupe, uzeli smo poen i izjednačili na 1:1".

Janko je do trijumfa došao sa Tipsarević je do veoma vredne pobede došao sa 5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7, i tako doneo našem timu izjednačenje posle poraza Viktora Troickog od Tomaša Berdiha sa 6:2, 6:1, 6:2.

Četvrtfinalni duel Češke i Srbije nastavlja se u subotu u 15 časova dubl susretom, a završava se u nedelju, kada su na programu preostali singl mečevi.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Dejvis kup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: Janko je primer kako se bori za svoju zemlju

Izvor: Blic, 07.Apr.2012

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović imao je samo reči hvale za nastup Janka Tipsarevića protiv Radeka Štepaneka u meču u kome je naš igrač stigao do konačnih 3:2 posle više od pet sati borbe..."On je jedan od kristalnih primera kako se bori za svoju zemlju. U istoriji tenisa...

Nastavak na Blic...

Štepanek pokazao Janku srednji prst!

Izvor: Sportske.net, 07.Apr.2012

Vaspitanje, nema šta, posle poraza češki teniser "pozdravio" Tipsarevića na ružan način. Janko kaže da je najslađa pobeda.

Nastavak na Sportske.net...

Baš “sportski”: Posle poraza Štepanek Janku pokazao srednji prst!

Izvor: Svet, 07.Apr.2012

U drugom meču četvrtfinala Dejvis kupa, reprezentacija Srbije izjednačila je na 1:1 protiv Češke, pošto je u maratonskom meču Janko Tipsaević pobedio Radeka Štepaneka sa 3:2 (5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7). Ipak više od uzbudljivog meča pažnju javnosti skrenuo je incident po završetku susreta...

Nastavak na Svet...

Pogledajte trenutak "rukovanja" Janka i Štepaneka /video/

Izvor: Blic, 07.Apr.2012

Ceo sportski svet ostao je zaprepašćen potezom češkog tenisera Radeka Štepaneka, koji nije mogao da se pomiri sa porazom od Janka Tipsarevića u četvrtfinalnom okršaju Dejvis kupa, pa mu je po okončanju susreta pružio srednji prst, umesto da se rukuje sa našim reprezentativcem na mreži...Iako...

Nastavak na Blic...

Janko: "Štepanek sramota za Češku"

Izvor: B92, 07.Apr.2012

Janko Tipsarević napisao je na svom 'Tviter' profilu da je potez koji je Štepanek napravio u petak sramota za češki tenis...Iako je Čeh demantovao da je pokazao prst Janku, srpski teniser objavio je sliku koja pokazuje drugačije..."Zaista je sramota za veliku tenisku naciju kao što je Češka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.