Srbovanje u Torontu - Kolo u poluvremenu NBA utakmice! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Jan.2017, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbovanje u Torontu - Kolo u poluvremenu NBA utakmice! (video)

Najbolja reklama za Srbiju u NBA ligi trenutno je Nikola Jokić, ali smo prethodne noći imali prilike da vidimo performans koji je našu zemlju i srpsko kulturno nasleđe predstavio u najboljem mogućem svetlu.

Utakmica koju su noćas odigrali Toronto i Finiks u "Air Canada" centru završena je pobedom tima (103:115), a u poluvremenu se na parketu dogodilo nešto neuobičajeno za NBA ligu.

Umesto izvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << gledalaca na parket i šuteva za tri poena koji donose novčane i druge vrste nagrada, okupljeni u dvorani imali su prilike da se upoznaju sa srpskom kulturom i tradicijom.

Ansambl "Kolo" iz Hamiltona izveo je "Igre pirotskog kraja i istočne Srbije", a performans je upriličen u okviru proslave "Veče srpske baštine".

Na taj način Srbija je prikazana u dalekom Torontu u najlepšem mogućem svetlu, a treba napomenuti da ovo postaje tradicija jer je ansambl "Kolo" već nastupao prethodnih godina u "Air Canada" areni.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) OVO JOŠ NISTE VIDELI: Srbi igrali kolo u poluvremenu NBA utakmice

Izvor: Kurir, 23.Jan.2017

...Nije bilo uobičajenih američkih zabava u dvorani "Eir Kanada", već su navijači gledali igre iz pirotskog kraja i istočne Srbije u izvođenju KUD "Kolo" iz Hamiltona..Ta predstava izvedena je u sklopu proslave "Veče srpske baštine"..Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...

Kolce na NBA utakmici!

Izvor: Mondo, 24.Jan.2017, 11:07

U poluvremenu NBA utakmice u Torontu između Reptorsa i Finiks Sansa, umesto čirlidersica navijači su gledali srpske narodne igre u izvođenju KUD "Kolo" iz Hamiltona.

Nastavak na Mondo...

Srpsko kolo na NBA parketu (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2017

Navikli smo da tokom odmora između četvrtina na utakmicama NBA lige nastupaju čirlidersice, da gledaoci šutiraju na koš i tako zarade malo novca, maskote da zabavljaju publiku....Međutim, u pauzi meča u Torontu, u hali se zaorilo ni manje ni više nego srpsko kolo!..Srpski folklorni ansambl „Kolo“...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.