Srbija ubedljivo do četvrtfinala!

Izvor: B92, 23.Jun.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ubedljivo do četvrtfinala!

Košarkašice Srbije plasirale su se u četvrtinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom nad Češkom 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29) .

Protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalu znaće se tek u ponedeljak kad se odigraju mečevi trećeg kola grupe E.

Ukoliko u grupi F Francuska savlada Belorusiju, izabranice Marine Maljković zauzeće drugo mesto, u suprotnom biće treće.

Kao drugoplasirane, reprezentativke Srbije u četvrtfinalu, igrale bi protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Italije, Švedske ili Crne Gore. Ukoliko zauzmu treću poziciju protivnik će im biti poražena ekipa iz duela Španija – Turska.

Srbiju su do velike pobede predvodile Milica Dabović sa 17 poena, Jovana Rad sa 14, dok je Jelena Milovanović upisala 13.

Na drugoj strani najefikasnija je bila Zrustova sa 15 poena, a Kuličova je dodala 12.

Srbija je već u prvoj četvrtini nagovestila da svetskim vicešampionkama neće biti nimalo lako. Izabranice Marine Maljković su postepeno povećavale prednost, igrale dobro i u odbrani i u napadu, a u drugoj četvrtini su protivnicama dopustile da ubace samo četiri poena.

Najveću prednost Srbija je imala početkom treće četvrtine kada je bilo plus 28. Nakon toga naše košarkašice su se opustile i dozoville Češkoj da se potpuno vrati u meč, a prednost se istopila na samo deset ponea. Ipak, Srpkinje nisu ništa prepuštale slučaju, brzo su vratile veliko vođstvo i bez problema meč privele kraju.

Tok meča:

U prvih nekoliko minuta nijedna reprezentacija nije stigla veću prednost. Ponene za Srbiju postigle su sestre Dabović, a trojkom Bojane Vulić naše košarkašice stigle su do plus četiri (8:4). Na drugoj strani ubrzo na isti način uzvraća Zrustova (8:7). Do kraja prve četvrtine Srbija nije ispuštala prednost, a precizne su bile Čađo i Rad (15:11).

Srbija je nastavila sa dobrom igrom u odbrani i napadu i u drugoj četvrtini, pa je prvi put na meču imala šest poena prednosti (19:13). Čehinje su pravile dosta grešaka u napadu, izabranice Marine Maljković su to na pravi način iskoristile i prvi put imale dvocifrenu prednost (25:13). Srbija je serijom 14:1 potpuno preuzela kontrolu nad mečom, pa su na odmor otišle sa 21 poenom prednosti (36:15). Koliko je Srbija bila efikasna u odbrani govori podatak da je Češka u drugoj četvtini upisala samo četiri poena.

Kako je vreme odmicalo Srbija je igrala sve sigurnije, samopouzdanje je raslo, a Čehinje nisu imale rešenje za šuteve Milice i Ane Dabović, Dajane Butulije i Jelene Milovanović (46:18). U nastavku su se izabranice Marine Maljković malo opustile, a protivnice prave seriju 8:0 (46:26). Srbija pet minua nije postigla poen, a nalet čeških igračica prekida Bojana Vulić, jer je pogodila jedno od dva slobodna bacanja. Posle treće četvrtine rezultat je 49:30.

Češka nije imala šta da izgubi pa je u poslednju četvrtinu ušla agresivno, a prednost Srbije se brzo istopila na deset poena (49:39). Milica Dabović i Jovana Rad nisu dopustile da se prednost još smanji, a naše košarkašice ponovo imaju veliku prednost (58:42). Ovo vođstvo su održavale do kraja, a meč je završen rezultatom 75:59.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija ubedljivo do četvrtfinala!

Izvor: B92, 23.Jun.2013

Košarkašice Srbije plasirale su se u četvrtinale Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom nad Češkom 75:59 (15:11, 21:4, 13:15, 26:29) ...Protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalu znaće se tek u ponedeljak kad se odigraju mečevi trećeg kola grupe E...Ukoliko u grupi F Francuska savlada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.