Srbija debituje na OI protiv Španije (17.15 RTS 2)

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Jul.2012, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija debituje na OI protiv Španije (17.15 RTS 2)

Nepisano je pravilo da od prvog meča na olimpijskom turniru mnogo toga zavisi, pa bi bilo vrlo važno da Orlovi danas u „bakarnoj kutiji” (Koper boks) budu na svom najvišem nivou protiv Španije (17.15).
Svakako, ako i ne bude onako kako su očekivali, biće još prilika za popravni, ali svesni su i sami da je ovo ulaznica za lakšeg rivala u četvrtfinalu od olimpijskog pobednika Francuske koja ima velike izglede da bude prva u A grupi.
Dok je španski selektor Valero Rivera >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ponosan što se njegov tim ustalio u svetskom vrhu, dotle Veselin Vuković pokušava upravo u Londonu da pokaže da uspeh na Evropskom prvenstvu u Beogradu nije slučajan.
Očekuje nas izuzetan rival koji je po mojim kriterijumima bio favorit na Evropskom prvenstvu u Beogradu, ali se istrošio pred kraj takmičenja. Španci su sada sveži, u punoj snazi, ali možemo ravnopravno da igramo s njima. Ako odigramo onako kako znamo, možemo da pobedimo. Inspiracija golmana može da presudi, tu mislim i na naše igrače, ali i na nekadašnjeg našeg reprezentativca Šterbika i veterana Ombradosa – kazao je naš selektor Veselin Vuković.
Junak našeg nacionalnog tima na „Evru 2012” u Beogradu, golman Darko Stanić, svestan je da pored selektora i svi ostali, od saigrača do naših navijača, očekuju da zablista i u Londonu. Ističe da ume da se nosi s tim pritiskom:
Lagao bih kad bih rekao da me to ne opterećuje, ali nikada nisam bežao od odgovornosti i sve to mi u neku ruku i prija. Po nekad je teško, nisam raspoložen i nemam dovoljno snage, ali na velikim takmičenjima mora da se nađe snaga.
O španskom timu Stanić kaže:
Na kvalifikacijama u Alikanteu su nas prelomili u poslednjih desetak minuta. A igrali smo ispod našeg standardnog nivoa. Vidimo svoju šansu protiv Španije, ne treba da se plašimo. Moramo da uđemo hrabro u meč, sa verom u pobedu od prvog do poslednjeg minuta. Kao što smo to činili na Evropskom prvenstvu u Beogradu, a onda rezultat dođe sam po sebi.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Meč od koga mnogo zavisi

Izvor: Politika, 29.Jul.2012

Naši rukometaši protiv Španije (17.15 č) počinju olimpijski turnir. – Vuković očekuje veliku ulogu golmana, Stanić spreman da nosi to breme..London – Nepisano je pravilo da od prvog meča na olimpijskom turniru mnogo toga zavisi, pa bi bilo vrlo važno da naši rukometaši danas u „bakarnoj...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.