Sport uživo: Prepad na Alianc arenu

Izvor: RTS, 27.Nov.2012, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Prepad na Alianc arenu

Upad navijača Borusije iz Dortmunda u srce "neprijateljske teritorije". Almir Gegić, srpski fudbaler za kojim se traga zbog navodne umešanosti u nameštanje rezultata, predao se policiji u Italiji. Svetislav Pešić novi trener nemačkog Bajerna. Policija obezbeđuje učesnike Kupa afričkih nacija. Operisana skijašica Martina Šild.

17.55 - Danski golman, član Mančester junajteda, Andres Lindegard kritikovao je fudbalske navijače zbog toga što su „zaglavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u vremenu netolerancije". Lindegard je takođe rekao da je fudbalu potreban „gej heroj". „Homoseksulizam je tabu u fudbalu, iako mislim da igrači ne bi imali problem da prihvate kolegu koji je deklarisani homoseksualac. Problem su tribine. Atmosfera je oštra, i preovladava klasični stereotip da muškarac mora da bude hrabar, jak i agresivan. Nešto što, smatra ta većina, gej muškarac ne poseduje. Zbog toga se fudbaleri homoseksualci boje javno da se izjasni", istakao je Lindegard.

17.30 - Navijači Borusije Dortmund važe za jedne od najboljih i najvernijih na svetu. Pojam "ljubavi prema klubu" preneli su na sasvim novi nivo kada su, njih nekolicina, upali na Alianc arenu pod okriljem noći i naslikali grb svog kluba u jednoj od VIP loža.

15.15 - Barselona, po mišljenjima mnogih, igra najatraktivniji fudbal na svetu. Katalonci su spremili kalendar za narednu godinu, koji će u stopu pratiti učinak igrača na terenu...

14.00 - Proslavljeni srpski košarkaški trener Svetislav Pešić imenovan je za šefa stručnog štaba Bajerna iz Minhena, prenose lokalni mediji. Kako se navodi Pešić, koji je i aktuelni selektor Nemačke dogovorio se sa Bavaracima da ekipu predvodi do kraja sezone. Pešić će na klupi Bajerna naslediti Grka Janisa Hristopulosa, koji je ove sezone ostvario samo pet pobeda na 10 utakmica.

13.13 - Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da njegov tim na gostovanju italijanskoj ekipi Dinamo Sasari nikako ne bi smeo da dozvoli novi meč "na koš više", ukoliko želi da već sutra overi plasman u narednu fazu Evrokupa. Zvezda je u seriji od osam uzastopnih pobeda, a prošle nedelje u "revolveraškom" okršaju u Pioniru savladala je Italijane sa 116:104 i došla na korak od plasmana u drugi krug.

13.00 - Srpski fudbaler Almir Gegić, za kojim se traga od juna prošle godine zbog navodne umešanosti u nameštanje rezultata utakmica, uhapšen je u Italiji, saopštila je danas tamošnja policija. Posle više od godinu dana bežanja, Gegić se predao sam - policija je danas prikazala snimak njegovog dolaska na aerodrom Malpensa kod Milana.

12.45 - Policija će obezbeđivati sve timove učesnike fudbalskog Kupa afričkih nacija 2013, nakon nedavnog kamenovanja autobusa sa zambijskim fudbalerima. Kako je precizirano, policija će obezbedjivati 16 timova na Kupu afričkih nacija koji će od 19. januara do 10. februara biti održan u Južnoj Africi.

12.30 - Švajcarska skijašica Martina Šild podvrgnuta je u ponedeljak operaciji diskushernije u bolnici u Cirihu. "Diskushernija koja je konstatovana kod Martine Šild više nije mogla da bude lečena dosadašnjim metodama. Zato je Martina odlučila da se podvrgne hirurškoj intervenciji", kaže se u saopštenju Švajcarske skijaške federacije. Nije navedeno kada bi 31. godišnja olimpijska vicešampionka u spustu iz Torina 2006. mogla da se vrati takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Manchester United,   Parada ponosa

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lindegard: Fudbalu treba homoseksualna zvezda!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Nov.2012

- Smatram da je problem u tome što je mnogo navijača zatvoreno u vremenu netolerancije, koja nije u skladu s razvojem modernog društva. Dok je ostatak sveta liberalniji i civiliziraniji, fudbalski je ostao u prošlosti - napisao je golman Mančester junajteda

Nastavak na Telegraf.rs...

Sport uživo: Lampard najurio staricu

Izvor: RTS, 27.Nov.2012

Frenk Lampard isterao iz stana 100-godišnju prababu bivše supruge. Upad navijača Borusije iz Dortmunda u srce "neprijateljske teritorije". Almir Gegić, srpski fudbaler za kojim se traga zbog navodne umešanosti u nameštanje rezultata, predao se policiji u Italiji. Svetislav Pešić novi trener nemačkog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.