Šou Mitrovića, asistencija Grujića!

Izvor: Mondo, 25.Okt.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šou Mitrovića, asistencija Grujića!

U utorak su igrane prve utakmice četvrte runde engleskog Liga kupa...

Briljirali su srpski fudbaleri u osmini finala Liga kupa Engleske, pre svih Aleksandar Mitrović, strelac dva gola za Njukasl, i Marko Grujić, starter i asistent u ekipi Liverpula.

"Svrake" su na Sent Džejms Parku, na koji je došao skoro rekordan broj navijača, s obzirom na to da je zabeležena druga najveća poseta u istoriji kluba, deklasirao Preston 6:0. Jednu od najboljih partija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ove sezone pružio je napadač srpske reprezentacije. Mitrović je bio strelac prvog i četvrtog gola.

"Upisao se" posle centaršuta iz slobodnog udarca i trzaja glavom u 19. minutu.

Ali, to nije bilo najlepše od mladog golgetera i omiljenog fudbalera kod navijača Njukasla. U 56. minutu, kada su "svrake" već imale ubedljivih 3:0, Mitrović je na otvorenoj sceni demonstrirao raskošan talenat. Prvo je maestralno u prijemu izbacio čuvara, pa zatim driblinzima nanizao kompletnu odbranu Prestona i konačno smestio loptu u mrežu.



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube

Zanimljive su bile odluke Jirgena Klopa i Maurisija Poketina.

Menadžeri Liverpula i Totenhema odlučili su da promene komplete postave za duel u Liga kupu. Nemac je zamenio svih 11 igrača, a Argentinac čak desetoricu. U starnoj postavi "crvenih" mesto je u utorak imao i Marko Grujić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde kreirao je akciju iz koje je Liverpul poveo u 11. minutu. Grujić je preciznom loptom pronašao Danijela Staridža, kome nije bilo teško da zatrese mrežu. Marko je pred kraj utakmice dobio žuti karton. Staridž je bio strelac i drugog gola za domaći sastav u 64. minutu.



Izvor: YouTUbe

Liverpulovi navijači, ipak, nisu mirno dočekali kraj utakmice. Totenhem je golom Vinsenta Jansena iz penala prepolovio prednost domaćina u 76, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja.

Arsenal je na "Emiratima"pobedio Reding 2:0, Aleks Okslejd Čemberlejn bio je dvostruki strelac za "tobdžije". Hal nadigrao Bristol u gostima 2:1, dok je nerešeno završen duel Lidsa i Noriča (1:1) i igraju se produžeci.

U sredu se sastaju:

Sautempton - Sanderlend

Vest Hem - Čelsi

Mančester junajted - Mančester siti

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.