Sonaldo očarao ostrvo, nad karijerom znak pitanja, otadžbina zove!

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sonaldo" očarao ostrvo, nad karijerom znak pitanja, otadžbina zove!

Može još da izbegava, ali nevolja je što bi trebalo da potpiše novi ugovor...

U naredne tri godine sjajni fudbaler Totenhema Son Hjung Min mora da se javi u kasarnu.

Vojni rok u Južnoj Koreji traje 21 mesec, a kakve bi posledice imalo neigranje za njega, to nije teško zaključiti. Problem je u tajmingu, sjajni Korejac igra tako dobro da "Pevci" žele da mu ponude novi ugovor, ali sa nekom garancijom da neće morati da se vrati kući.

Jer, Južna Koreja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ne prašta. Bilo je fudbalera, kao i selebritija koji su na različite načine pokušavali da izbegnu odlazak u kasarnu i zaradili su zatvor i posle toga odlazak u vojsku.

Neki su probali da se vade na zdravstvene probleme, drugi uspeli da recimo dobiju nečije državljanstvo, ali to onda znači izgon, odnosno zabranu povratka u zemlju, kao i probleme za porodicu, odnosno rođake.

Ne to nije ozloglašena Severna, već Južna Koreja, ali je tako.

Morate da budete dobri u svom poslu kao Son da biste dobili "otpust". Ali, ne dobri u klubu, već reprezentaciji.

Najpoznatiji fudbaler iz Južne Koreje, Park koji je igrao za Mančester Junajted je polufinalom Mondijala uspeo da izbegne odlazak u vojsku, a sadašnjem igraču Svonsija Kiju Sung Jengu je određeno da služi mesec dana, pošto je osvojio medalju u Londonu sa reprezentacijom.

Onaj "drugi Park", kako obično kažu navijači, Park Ču Jong koji nije uspeo u Arsenalu je izbegao vojsku 2012. kada je dobio "papire" u Monaku jer je 10 godina bio prijavljen u kneževini. Doduše, baš tih dana je oslobođen zbog bronze u Londonu na Olimpijskim Igrama, ali kada su čuli da je uzeo državljanstvo u Evropi, zemljaci su ga prezreli jer je svima bilo jasno zbog čega je to učinio.

Pa kako Son da izbegne?

Može da postane prvak Azije, recimo. Malo mu je nedostajalo, dao je gol Australijancima u finalu, ali bez efekta, "Oziji" su dobili u produžetku.

Letos u Riju nije bio ni blizu medalje, pa pretnja ostaje. Dok ne bude morao da se javi, ima još Azijske igre 2018. ili Mondijal u Rusiji što je nerealna opcija. Olimpijske igre u Tokiju su predaleko, 2020. će imati 28 godina.

Totenhem ne zna šta da radi, gledaju i ka izborima u Južnoj Koreji, jer je jedan od predsedničkih kandidata obećao da će ukinuti obavezno služenje vojske ako pobedi...

To je još jedna od šansi za "Sonalda" kako su ga zvali u Nemačkoj. On je letos bio razočaran, želeo da se, jer nije starter vrati u Bundesligu, ali ove sezone je dao pet golova u pet mečeva i zaposeo naslovne strane...

Eh, da nije te vojske potpisao bi ugovor vredan oko 6 miliona po sezoni...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.