Šok završnica orlića: Srbija golom u 90. minutu do polufinala Evropskog prvenstva!

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok završnica "orlića": Srbija golom u 90. minutu do polufinala Evropskog prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva! Junak utakmice je Staniša Mandić koji je u poslednjem minutu utakmice zatresao mrežu Bugara za pobedu u trećem kolu grupe B i plasman među četiri najbolje ekipe na takmičenju.

Srpska selekcija je u obe utakmice u grupi remizirala, prvo sa Ukrajincima 1:1, a zatim i sa Nemcima, iako su imali priliku da savladaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "pancere", ali su primili pogodak u prvom minutu nadoknade. Upravo se duh nemačke reprezentacije vratio i učinio dobro "orlićima" koji su u šok završnici slavili.

Selektor Veljko Paunović se odlučio za sastav: Rajković, Antonov, Zdjelar, Stevanović, Babić, Gaćinović, Grujić, Ristić, Pantić, Jovanović i Jović.

Na drugoj strani, boje bugarske od prvog minuta brane: Ljubenov, Petrov, Galabov, Velkov, Daskalov, Kolev, Conev, Despdovo, Minhev, Drijanov i Vasilev.

Srbija je imala početnu incijativu, pa je Jović probao, ali nije pogodio okvir gola, dok je Ristić iz slobodnog udarca na isti način propustio šansu. Bugari su se do 15. minuta probudili, imali dve kontre, ali to nije uzdrmalo golmana Rajkovića.

Srbija je do 25. minuta dozvolila samo jedan šut na gol, dok su "orlići" to učinili tri puta, ali nisu mogli da savladaju Ljubenova, jer napadi nisu toliko bili opasni. Srpski reprezentativci su morali da jure gol, dok protivniku ništa nije bilo potrebno, shodno tome je veoma lako i bez opterećenja igrao, ali ni Srbija nije gubila strpljenje, mada nije bilo promena do poluvremena, te su mreže mirovale.

Selektor Paunović se odlučio da ništa ne menja na poluvremenu, dok je njegov kolega na drugoj klupi izbacio Daskalova, a ubacio Vutova. Nije bilo nekih većih šansi do 60. minuta, dok je Zdjelar zaradio žuti karton faulom nad Drijanovom.

Nije bilo recepta da se razbije Bugarska odbrana, pa su prve izmene morale da se urade. Kojić je ušao umesto Ristića, a Mandić umesto Jovića. Upravo je on bio adut koji je doneo neverovatno slavlje Srbiji u poslednjem minutu utakmice! Staniša Mandić pretrčao je celu odbranu Bugarske i prihvatio dugu loptu koja mu je stizala, te savladao Ljubenova za polufinale Evropskog prvenstva!

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Idemo u polufinale i na Svetsko prvenstvo: Orlići u 90. minutu srušili Bugarsku

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2014

Selektor omladinske reprezentacije Srbije - Veljko Paunović je pre početka Evropskog prvenstva rekao da je glavni cilj na ovom takmičenju plasman na sledeće Svetsko prvenstvo, a za to je bilo dovoljno i treće mesto u grupi. Orlićima je za to bio dovoljan i remi sa Bugarskom, ali Staniša Mandić...

Nastavak na MozzartSport.com...

"Orlići" golom u poslednjem minutu do polufinala EP

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2014

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad fudbalerima Bugarske 1:0.

Nastavak na Radio 021...

Trener "orlića" posle šokantnog plasmana na prvenstvo sveta: Igrači, imate mu**

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 09:44

Naša omladinska fudbalska reprezentacija je na krajnje dramatičan način, golom Staniše Mandića u 90. minutu, pobedila Bugarsku sa 1:0 u poslednjem kolu prve faze Evropskog prvenstva, time se plasirala u polufinale, ali i izborila plasman na šampionat sveta za igrače do 19 godina koji će se održati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.