Sindikati prosvete žele da prisustvuju sednici Skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete žele da prisustvuju sednici Skupštine

Tri reprezentativna sindikata prosvete, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Sindikat obrazovanja Srbije i "Nezavisnost", uputili su generalnom sekretaru Skupštine Srbije Svetislavi Bajić dopis u kojem traže da prisustvuju plenarnoj sednici Skupštine na kojoj će biti vođena rasprava o Zakonu o budžetu za 2017. godinu.

Sindikati zahtev obrazlažu činjenicom da se prosveta u celini finansira iz budžeta i da zaposleni u prosveti imaju najniže plate od svih delatnosti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se finansiraju na taj način.

Sindikati podsećaju da je u obrazovanju radi 80 odsto zaposlenih sa visokom stručno spremom i da je prosečna plata u prosveti 39.924 dinara, dok je prosečna plata u Srbiji 45.281 dinara.

Tri reprezentativna sindikata su se od predsedavajućeg u Odboru za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Muamera Zukorlić tražili da zakaže sednicu odbora, kojoj bi i oni prisustvovali.

Uz obrazloženje dopisa sindikati navode da predloženo povećanje pala u obrazovanju od šest odsto neće značajno povećati primanja prosvetnih radnika i da će, ako takav trend bude nastavljen, republički nivo biti dostignut tek za 20 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

 Reprezentativni sindikati RTB-a Bor oglasili se dopisom javnosti

Izvor: Kolektiv.co.rs, 30.Nov.2016, 16:31

„Jedini smo legitimni predstavnici radnika Basena“   RTB. – Reprezentativni sindikati Rudarsko-topioničarskog basena Bor (Samostalni sindikat TIR-a, Samostalni sindikat RBM-a, Samostalni sindikat RBB-a, JSO Samostalnog sindikata RTB-a Bor, Sindikat „Nezavisnost“ TIR-a, Sindikat „Nezavisnost“...

Nastavak na Kolektiv.co.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.