Sigurna pobeda Partizana

Izvor: RTS, 30.Apr.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna pobeda Partizana

Fudbaleri Partizana savladali su na svom stadionu ekipu kruševačkog Napretka sa 3:1 u okviru meča 33. kola Superlige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Marko Janković u 47, Nebojša Kosović u 57. i Leonardo u 74. minutu.
Jedini gol za Napredak postigao je Filip Kasalica u 90. minutu.
Partizan je trenutno prvi na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tabeli domaćeg šampionata sa 46 bodova i ima tri boda više od Crvene zvezde koja igra protiv Vojvodine. Napredak je šesti sa 26 bodova.
To je 31. uzastopna utakmica u kojoj Partizan nije izgubio. Crno-beli su poslednji put izgubili 20. avgusta, protiv Spartaka u Subotici kada je bilo 1:2.
Desetak hiljada navijača na stadionu u Humskoj u prvih 45 minuta nije imalo mnogo toga da vidi.
Crno-beli su bili najopasniji u uvodim minutima meča kada su pokušavali Leonardo, Janković i Uroš Đurđević, ali su posle fudbaleri Napretka uspeli da "umrtve" igru i da odguraju domaću ekipu od svog gola.
U 32. minutu glavom je pokušao Bojan Ostojić, ali nije bio precizan. U finišu poluvremena crno-beli su imali sreće pošto je golman Filip Kljajić u samo nekoliko minuta dva puta bio nesiguran, ali Napredak to nije uspeo da kazni.
Izabranici Marka Nikolića su posle nešto više jednog minuta igre u nastavku poveli, a strelac je bio Janković.
Leonardo je šutirao sa leve strane, neko od igrača Napretka je odbio loptu, ali je ona stigla do Jankovića koji je sa desetak metara poslao iza leđa Nikole Petrovića.
Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a ovog puta je mrežu kruševačke ekipe pogodio Kosović. Janković je dodao loptu do Leonarda, a Brazilac je prosledio do Kosovića koji je lepo utrčao u kazneni prostor i pogodio sa pet-šest metara.

Posle drugog gola crno-belih lopta je desetak minuta bila više u posedu Napretka, ali izbranici Vuka Rašovića nisu opasnije zapretili.
U 71. minutu Partizan je mogao da razreši sve dileme oko pobednika, ali je Leonardo za malo bio neprecizan.
Brazilac se, međutim, vrlo brzo iskupio, samo tri minuta kasnije - sjajno je pogodio mrežu Napretka iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.
Do kraja utakmice gol je postigao i Napredak, a strelac je bio Filip Kasalica.
Partizan u narednom kolu gostuje Javoru, a Napredak dočekuje Radnički iz Niša.
 
Tok meča:
17.51 - Kraj meča. Partizan je savladao Napredak sa 3:1. 
17.50 - GOOOL! U poslednjem napadu na utakmici, Filip Kasalica je postigao počasni pogodak za Napredak i smanjio na 3:1.
17.40 - GOOOL, 3:0 za Partizan! Strelac je u 75. minutu iz slobodnog udarca bio Brazilac Leonardo, kojem je to 20. gol u sezoni. 
17.26 - GOOOL, crno-beli dupliraju prednost - 2:0. Prodor Leonarda po desnoj strani golom u 57. minutu krunisao je mladi Kosović lepim udarcem za sedam-osam metara. 
17.13 - GOOOL, vodi Partizan - 1:0! Pogodak je već na startu drugog dela postigao Marko Janković. On je odbijenu loptu snažnim udarcem smestio u mrežu nepomičnog golmana Petrovića.
17.12 - Nastavljen je meč u Humskoj... 

16.50 - Imali su crno-beli nekoliko poluprilika posle prekida i kornera u finišu prvog dela, ali mreže i dalje miruju - 0:0 na poluvremenu.
16.30 - Oslobodili su se Kruševljani pritiska, i sada igraju znatno otvorenije i agresivnije, i češće su na polovini Partizana. 
16.15 - Prvih 15 minuta meča protiče u terenskoj inicijativi domaćeg tima, ali bez ozbiljnijih šansi. 
16.00 - Počeo je meč... 
15.45 - Poznati su sastavi timova:
Partizan: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Kosović, Janković, Leonardo - Đurđević, Tavamba
Napredak: Petrović - Cvetković, Simonović, Tubić, Urošević - Šljivić, Eskić - Alivodić, Markoski, Ndiaje - Vukanović  
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda preživela Vojvodinu

Izvor: RTS, 30.Apr.2017

Crvena zvezda savladala je novosadsku Vojvodinu kao domaćin sa 2:0 u derbiju 33. kola Superlige Srbije i vratila se na čeonu poziciju na tabeli. . .Pobedu Zvezdi doneli su Gelor Kanga iz penala u 82. i Srđan Plavšić u...

Nastavak na RTS...

SLS: Partizan za devet minuta ‘rešio’ Napredak i ponovo zaseo na čelo tabele! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 30.Apr.2017

Do završetka utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine, Partizan će biti lider Superlige Srbije pošto je trijumfom protiv Napretka od 3:1 (0:0) stekao tri boda prednosti u odnosu na ‘večitog’ rivala.. . Ulazi se u sam finiš šampionata i borbe za titulu prvaka Srbije, pa je i pritisak na igračima...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.