Saznajemo: Amerikanci ne daju Bobiju Marjanoviću na Eurobasket

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajemo: Amerikanci ne daju Bobiju Marjanoviću na Eurobasket

Bobi Marjanović u utorak ide na dodatne preglede u SAD pošto je finale plej-ofa protiv Partizana igrao sa slomljenim stopalom.

Nesmotrena izjava Velibora Radovića, pomoćnog trenera Crvene zvezde za američke medije, u kojoj je rekao da je Bobi Marjanović herojski igrao u finalu plej-ofa sa slomljenim stopalom može skupo da košta našu reprezentaciju.

Bobijeva sezona iz snova

Bobi je bio izuzetno dominantan u Zvezdinom dresu prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dve sezone čime je zaslužio odlazak u Ameriku. Ujedno je uvećao srpsku koloniju i pridružio se Nemanji Bjelici (otišao u Minesotu) i Nikoli Jokiću koji je postao član Denvera. A imao je sezonu iz snova, bio je MVP ligaškog dela Evrolige i član najuspešnije generacije Zvezde koja je osvojila triplu krunu - Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i prvenstvo Srbije prekinuvši 13-godišnju dominaciju Partizana na domaćoj sceni. Kao nagrada je usledio i poziv za reprezentaciju Srbije, u kojem bi mu sledila borba za mesto među 12 putnika koji će ići na Evrobasket.

Osim što po ugovoru sa NBA klubovima centar “orlova” ne sme da trenira na pripremama reprezentacije u Kranjskoj gori do 1. avgusta, iz San Antonija, njegovog novog kluba, poslali su dopis u kojem traže da Marjanović hitno otputuje u Ameriku na nove, dodatne preglede. Klub je istovremeno zabranio Bobiju svaku aktivnost u trajanju od 30 dana, čime je ugrozio njegovo igranje na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 5. do 20. septembra.

- Dobili smo pismo od medicinske službe San Antonija u kojem traže da Marjanović ode na dodatne preglede. Iskreno se plašim njihovog stava, da ne naprave problem jer očigledno da Amerikanci preteruju. Realno, ugroženo je njegovo učešće na Evropskom prvenstvu, ako ostanu pri sadašnjem stavu. Problem je što oni uvek gledaju da se maksimalno zaštite - kaže ovim povodom za “Blic” Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Podsetimo, Marjanović je pre potpisivanja ugovora obavio lekarske preglede u Milanu i obe strane su bile zadovoljne pošto je parafiran jednogodišnji ugovor.

Međutim, sada je napravljen veliki problem, informacija o herojskom činu našeg asa je stigla do San Antonija, a reakcija trenera Grega Popovića bila je momentalna - zabranio je svaku aktivnost doskorašnjem centru Crvene zvezde narednih mesec dana. To praktično znači da će Marjanović propustiti sve pripremne utakmice.

Ostaje da se vidi šta će odlučiti selektor Aleksandar Đorđević. Prva opcija je da čeka Marjanovića i uključi ga u rad krajem avgusta, svega deset dana pred start Evropskog šampionata ili da ga se odrekne što bi bio veliki hendikep.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Amerikanci ne daju Bobiju Marjanoviću na Eurobasket

Izvor: Prva.rs, 27.Jul.2015

. Nesmotrena izjava Velibora Radovića, pomoćnog trenera Crvene zvezde za američke medije, u kojoj je rekao da je Bobi Marjanović herojski igrao u finalu plej-ofa sa slomljenim stopalom može skupo da košta našu reprezentaciju. . Osim što po ugovoru sa NBA klubovima centar “orlova” ne sme...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.