Šapekoense je pobednik Kopa Sudamerikane

Izvor: RTS, 04.Dec.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šapekoense je pobednik Kopa Sudamerikane

Svet je zamolio – KONMEBOL je poslušao! Južnoamerička fudbalska federacija, koja od 1916. godine i svog osnivanja nosi ovaj pomalo kabasti naziv, u ponedeljak će proglasiti Šapekoense pobednikom Kopa Sudamerikane.

Fudbaleri brazilskog tima, njih 19, poginulo je zajedno sa članovima stručnog štaba i sportskim novinarima u avionskoj nesreći (ukupno je bilo 71 žrtva), putujući na prvi meč >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << finala drugog po važnosti kontinentalnog turnira u Južnoj Americi. Protivnik je trebalo da im bude kolumbijski velikan Atletiko Nasional, odakle je i potekla inicijativa da se do pre samo nekoliko godina relativno nepoznatom klubu iz malog grada sa juga Brazila dodeli pobednički pehar.
KONMEBOl je, prenose brojni listovi iz Brazila ali i okruženja, prihvatio ovaj predlog.
„KONMEBOL pristaje da Šapekoense bude pobednik takmičenja. Imamo podršku svih saveza, kao i FIFA", izjavio je privremeni predsednik brazilskog tima Ivan Toco, prenosi „Globo".
Kako piše argentinski „La Nasion", osim titule Šapekoenseu će pripasti i nagrada od dva miliona dolara. Suma koja svakako nije beznačajna za klub kome predstoji da se uzdigne nakon velike tragedije i ponovi stvori igrački kadar i, naposletku, ekipu. U tome će, kao što je i najavljeno (iako sama forma nije definisana) imati pomoć i podršku brojnih klubova iz svoje zemlje, kao i matičnog saveza.
Zanimljivo je da će se Atletiko Nasional i Šapekoense sastati u Superkupu Južne Amerike, pošto je ekipa iz Kolumbije šampion svog kontinenta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Titula Kopa Sudamerikana pripala Čapekoenseu

Izvor: Telegraf.rs, 04.Dec.2016

Fudbaleri brazilskog tima Čapekoensea koji su nastradali u avionskoj nesreći (ukupno je bilo 71 žrtva), putujući na prvi meč finala drugog po važnosti kontinentalnog turnira u Južnoj Americi dobiće titulu Kopa Sudamerikana (Takmičenje koje je pandan Ligi Evrope)...Protivnik je trebalo da im...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.