Šampionski početak sezone: Borković pokorio Hungaroring!

Izvor: Blic, 03.Maj.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionski početak sezone: Borković pokorio Hungaroring!

Naš najbolji automobilista Dušan Borković otvorio je Evropski šampionat (ETCC) petim mestom u prvom trci i pobedom u drugoj na čuvenoj stazi Hungaroring u Budimpešti, pa je sa Seatom Leonom zauzeo drugu poziciju u generalnom plasmanu sa 17 bodova, jedim manje od lidera Ferenca Fica.

"Utisci su mi pomešani, jer prva trka nije prošla kao što sam planirao. Imao sam pol poziziciju, međutim, start je bio dosta grub, i moj i konkurenata, pa sam pao na treće mesto. Zbog mog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << viška kilograma (u proseku je 207 centimetara visoki Pančevac teži 20 kilograma u odnosu na druge vozače) rivali su bili dosta brži na pravcu, onda sam agresivnije napao i izbio na prvu mesto. Dobio sam kaznu (kreni - stani) da prođem kroz boks, ali ne znam zašto, u svakom preticanju sam bio sa unutrašnje strane i nisam imao nijedan "prljavi" incident", poručio je Borković.

Naš as je sredinom prve trke imao incident sa Slovakom Matom Homolom, koga nije udario, da bi ga potom Fister udario i "bacio" na Fulina, pa nije bilo elemenata za kažnjavanje, ali nisu tako mislile i sudije, te se sa 12. probio na peto mesto.

"Drugu trku sam startovao sa četvrte pozicije i vrlo brzo, već u prvom krugu, izbio na prvu. Kontrolisao sam tempo ispred mađarskog vozača Fica, koji je vrlo kvalitetan. Ne mogu da ne budem srećan, iako sam završio na podijumu i jedan bod kasnim za vodećim Ficom, jer je vikend mogao da bude mnogo bolji sa pobedama u obe trke", naglasio je Borković.

Srpski vozač je posebno pohvalio mašarski B3 rejsing tim, koji je u sklopu njegovog NIS Petrol rejsing tima.

"Vrhunski su odradili posao, dali su sve od sebe, pripremili su sjajno automobil. Nisam ga vozio ranije, imao sam mini test u petak i subotu. Malo me je brinulo kako ću kontrolisati trošenje guma tokom trke, ali sam dobro prošao u obe trke. Automobil je bio po mom ukusu", rekao je Dušan i dodao otkrio najviše ambicije u nastavku sezone.

"Lepo je biti opet na podijumu, nadao sam se prvom mestu u generalnom plasmanu i to je ono što me malo muči. Ali, ovo je tek prvi vikend i već sam pokazao brzinu, iako su svi mnogo iskusniji u svojim automobilima. Homola, Fulin i Ficer su još u januaru dobili automobile na testiranje, a ja sam napravio tek nekoliko krugova, i iznenadio sam sebe, a verovatno i njih. Činilo se i meni da sam bio dominantan, ali sam izgubio prvu trku zbog pomenute kazne. Ciljam prvo mesto u generalnom plasmanu, nadam se da ću biti sve bolji kako sezona bude odmicala i da ću imati što više pobeda", naglasio je Borković.

Naredna ETCC vikend je u Slovačkoj 20. i 21. juna kada će se takođe voziti dve trke. Nedelju dana kasnije Evropski šampionat se seli u Francusku, Češka je domaćin 5. i 6. septembra, a poslednja dva vikenda sezone su u Belgiji (19. i 20. septembar) i Italiji (10. i 11. oktobar).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KAKAV POČETAK SEZONE: Borković pokorio Hungaroring!

Izvor: HotSport.rs, 03.Maj.2015

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković otvorio je Evropski šampionat (ETCC) petim mestom u prvoj trci i pobedom u drugoj na čuvenoj stazi Hungaroring u Budimpešti.  . . On je sakupio ukupno 17 bodova i zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu sa svega poenom zaostatka za Mađarom Ferencom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.