Saga o povratku

Izvor: Glas javnosti, 21.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saga o povratku

Posle nekoliko godina tavorenja, Jelena Dokić (25) ozbiljno je rešila da se vrati vrhunskom tenisu, što potvrđuje igrom na kvalifikacionom turniru za prvi grend slem sezone. Jureći pozivnicu (vald kard) za Australijan open, bivša teniserka Srbije je u polufinalu ubedljivo nadigrala Australijanku Emelin Star sa 6:1, 6:1 i stigla na korak od glavnog turnira. U finalu, ona će igrati sa Monikom Vejnert.

Pored plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na prvi grend slem sezone, Jelena će u obračunu s 16-godišnjom Vejnert imati dodatni motiv jer je upravo od nje pretrpela jedini poraz u kvalifikacijama, i to u prvom kolu.

- Posle poraza od Monike bila sam veoma razočarana. Igrala sam brzo, nisam bila koncentrisana i napravila sam mnogo grešaka. Posle toga bila sam prinuđena da odigram najbolje moguće i poslednja dva meča rešila sam ubedljivim rezultatima. Drago mi je što se opet s njom srećem, jer će to biti pravi test za mene. Moja igra još uvek nije zadovoljavajuća, ali je primetan napredak - izjavila je Jelena.

Ona je dodala da joj činjenica da je samo jedan meč deli od mogućnosti nastupa na Australijan openu daje veliki podstrek da stigne do pobede.

- Spremna sam da osvojim specijalnu pozivnicu organizatora za turnira u Melburnu. Želim da uspem u tome, jer bi nastup na Australijan openu za mene bio veliki korak na putu povratka. Posle svega to bi mi pomoglo da povratim samopouzdanje i nateralo da napredujem i idem dalje - poručila je Jelena, sad Australijanka srpskog porekla.

NJena sve bolja igra privukla je i pažnju selektorke australijske Fed kup selekcije Nikol Bradtke, da Jelenu uvrsti među kandidate za mesto četvrte članice nacionalnog tima. Sigurne su jedino: Samata Stosur, Kejsi Delakva i u dublu Rene Stabs, dok je četvrto mesto još uvek upražnjeno. Jelena ne krije da bi želela da igra za Australiju.

- Pa ukoliko me pozovu, iskreno, volela bih da igram - konstatovala je Jelena Dokić, trenutno 179. teniserka sveta...

A zasto clanak o 179 teniserki sveta? Da li je ovo neki feljton gde sam ja propustio 177 nastavaka?!?!

Zar Srbija nema dovoljno mladih talentovanih teniserki kojima bi clanak o njima u Glasu Javnosti znacio itekako mnogo da ih motivise da treniraju jos vrednije.

Ali ne, mi pisemo o Australijanki, koja za koju godinu stice pravo da igraja na seniorskim teniskim turnirima.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokićeva na korak od vajld karte

Izvor: RTV Pink, 20.Dec.2008, 18:37

. . . Svojevremeno četvrta teniserka sveta Jelena Dokić plasirala se u finale kvalifikacija za dobijanje vajld karte za prvi Gren slem turnir januara iduće godine u Melburnu, pošto je danas pobedila Australijanku Emelin Star sa 6:1, 6:1.

Nastavak na RTV Pink...

Dokićeva obezbedila učešće na AO

Izvor: B92, 21.Dec.2008

Srpkinja sa australijskim pasošem Jelena Dokić osvojila je 'vajldkard' za prvi Gren slem sezone, Australijan Open...Nekada četvrta teniserka sveta i polufinalistkinja Vimbldona pobedila je juniorku Moniku Vejnert 6:7, 7:5, 6:3, u finalu plej-of turnira u Melburnu, i tako obezbedila učešće na australijskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.