Izvor: Danas, 16.Okt.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Anđušićem na Cibonu

/// Evroligaški trijumfalni putokaz jasna je smernica košarkašima Crvene zvezde pred nedeljni meč sa Olimpijom u Pioniru, koji bi navijači crveno-belih trebalo pristojno da popune kao vid simboličke zahvalnosti na viđenom protiv Strazbura u Kombank areni na startu najelitnijeg takmičenja. U istom, 6. kolu ABA lige, samo dan ranije košarkaše Partizana očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << gostovanje Ciboni; trener Petar Božić računaće na povratnika Danila Anđušića, koji bi mirnoćom i šutem sa distance trebalo da doprinese boljitku i raznovrsnosti u igri crno-belih. Metalac takođe u subotu gostuje Krki, dok Mega Leks tek u ponedeljak dočekuje Igokeu.

Zvezda je protiv Strazbura demonstrirala više dobrih stvari u igri: standardno agresivnu odbranu na liniji dodavanja, adekvatno zatvaranje reketa, produktivan protok lopte na protivničku zonu, širenje igre preko kapitena Mitrovića (u drugom poluvremenu), pristojan broj lakih poena, a možda najveći benefit dobila je debijem u Evroligi Marka Gudurića (1995), koji obećava. Odbrambeni košarkaški stav kao da mu od toga život zavisi “kupio” je trenera Radonjića, koji je Guduriću dozvolio da se opusti u napadu, što je doprinelo dvema asistencijama iz driblinga u kojima se video istančan talenat i smisao za igru koji poseduje momak iz Priboja.

- Bilo je dosta emocija. Nastupati pred ovom publikom... Kao mali sam o ovome sanjao. Ne znam šta bih rekao. Predivno je bilo. Moja igra je došla iz odbrane. Bitno je što smo dobili sa velikom razlikom, ali to ništa ne mora da znači, jer imamo jako težak raspored - suština je prve “evroligaške” izjave Gudurića, koji bi u nedelju trebalo da dobije značajan prostor u odsustvu Nemanje Dangubića.

Cibona je u dosadašnjem delu sezone ostvarila samo jednu pobedu, tim još uvek nije formiran i poprilično je tanak na svim pozicijama, što bi crno-beli mogli da iskoriste.

- Kod kuće igraju jako dobro, uprkos tome što i oni neke stvari rešavaju u hodu, pre svega kada je u pitanju kompletiranje sastava. Mi, s druge strane, moramo da radimo na tome da nemamo praznog hoda tokom utakmice i da sa agresivnim pristupom prikažemo dobru igru - poručio je trener Božić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

RADONJIĆ: Uz punu motivaciju i ozbiljnost do bodova protiv Olimpije

Izvor: HotSport.rs, 17.Okt.2015, 16:06

Derbi meč 6. kola ABA JTD lige igra se u dvorani Pionir u nedelju 18. oktobra od 17 časova, a sastaju se Crvena zvezda Telekom i Union Olimpija iz Ljubljane.. Košarkaše Crvene zvezde Telekom nakon odlične partije i pobede na startu Evrolige protiv Strazbura, očekuje novi derbi u okviru regionalne...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.