SL po pravilima FIBA od 5. kola

Izvor: B92, 18.Apr.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL po pravilima FIBA od 5. kola

Predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Srbije Darko Jovičić rekao je da će se u Superligi Srbije od narednog kola mečevi igrati po pravilima FIBA.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) uputila je dopis Košarkaškom savezu Srbije, uz upozorenje da je moguće i izbacivanje nacionalne selekcije sa Svetskog prvenstva u Španiji, jer se domaći šampionat igra po pravilima ULEB-a, a ne po pravilima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te organizacije.

"Došlo je do toga da mi nismo bili upoznati sa tim uslovnjanjem FIBA vezano za nacionalni tim i kada smo to dobili od Košarkaškog saveza Srbije reagovali smo. Postupili smo po uputstvima FIBA i od narednog kola će se Superliga igrati po pravilima te organizacije", rekao je Jovičić agenciji Beta.

Jovičić je dodao da javnost u Srbiji nema potrebe da brine i da status reprezentacije nije ugrožen.

"Reagovali smo pravovremeno i ničim neće biti ugrožen status nacionalnog tima. Razlike u pravilima FIBA i ULEB su minimalne i nije ih problem uskladiti, nije potrebno bilo kakvo prilagodjavanje ni klubova, igrača...", dodao je Jovičić.

Po pravilima ULEB igra se u Evroligi i Evrokupu, ali i u Jadranskoj ligi. Pravila se razlikuju u detaljima kao što su broj tajm-auta, njihovo trajanje, dodeljivanje tehničkih i nesportskih grešaka...

Jedan od potpredsednik KS S Dejan Tomašević rekao je portal Mondo da sadašnje "dvovlašće" FIBA i ULEB nije u interesu košarke.

"Mislim da je nedopustivo da postoji više vrsta pravila i nadam se da će se to ubrzo rešiti. FIBA želi da uspostavi red i ja to podržavam. Ljudi iz FIBA i ULEB moraju da pronadju zajednički jezik. Ne vodi ničemu ako se na sport deluje iz više centara i onda meri čiji je uticaj jači", kazao je Tomašević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SL po pravilima FIBA od 5. kola

Izvor: B92, 18.Apr.2014

Predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Srbije Darko Jovičić rekao je da će se u Superligi Srbije od narednog kola mečevi igrati po pravilima FIBA...Svetska košarkaška federacija (FIBA) uputila je dopis Košarkaškom savezu Srbije, uz upozorenje da je moguće i izbacivanje nacionalne selekcije...

Nastavak na B92...

Pretnja urodila plodom - Od narednog kola po pravilima FIBA

Izvor: Sportske.net, 18.Apr.2014

Predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Srbije Darko Jovičić rekao je danas da će se u Superligi Srbije od narednog kola mečevi igrati po pravilima FIBA.

Nastavak na Sportske.net...

Jovičić: KLS od narednog kola po pravilima FIBA

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Apr.2014

Predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Srbije Darko Jovičić rekao je da će se u Super ligi Srbije od narednog kola mečevi igrati po pravilima FIBA.. Svetska košarkaška federacija (FIBA) uputila je dopis Košarkaškom savezu Srbije, uz upozorenje da je moguće i izbacivanje nacionalne selekcije...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Jovičić: Od narednog kola po pravilima FIBA!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2014, 12:24

Predsednik Udruženja klubova košarkaške lige Srbije Darko Jovičić rekao je da će se u Superligi Srbije od narednog kola mečevi igrati po pravilima FIBA. .. ..Svetska košarkaška federacija (FIBA) uputila je dopis Košarkaškom savezu Srbije, uz upozorenje da je moguće i izbacivanje nacionalne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.