SENZACIJA Šarić i legija stranaca odveli Katar u finale za istoriju!

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIJA Šarić i legija stranaca odveli Katar u finale za istoriju!

Iz čuda u čudo - rukometaši Katara napravili su još jednu senzaciju i plasirali se u finale Svetskog prvenstva koje se održava u njihovoj zemlji, pošto su u polufinalu savladali reprezentaciju Poljske sa 31:29 (16:13) pred 15.000 navijača.

Domaćin šampionata napravio je istorijski uspeh, jer je Katar postao prva azijska selekcija koja će se boriti za svetsko zlato i ujedno prva neevropska koja je osvojila medalju na SP.

Za ovu reprezentaciju nastupa prava legija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranaca predvođena Danijelom Šarićem, nekadašnjim reprezentativnim golmanom Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, i Bosne i Hercegovine, a tu su još i Žarko Marković, Goran Stojanović, Eldar Memišević, Borha Vidal, Bertran Roin, Rafael Kapot, Hasan Mambruk...

Bez obzira na sve, ostvaren je fantastičan uspeh kojem se malo ko nadao posle dominacije evropskih selekcija u rukometu.

Junak senzacije protiv Poljske bio je upravo 37-godišnji Šarić, koji je spektakularnim odbranama izluđivao protivnike i proglašen je za najboljeg igrača prvog polufinala.

Pored njega su se istakli Kapote i Mališ sa po šest golova, kao i Marković i Hasab Ala sa po pet, dok je u poraženom timu najbolji bio Mihal Jurecki sa osam pogodaka.

Katar u finalu (nedelja) čeka boljeg iz drugog polufinalnog okršaja između Francuske i branioca titule Španije, koji je zakazan za 19 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.