Ruski vojni avion preleteo preko Pentagona i Bele kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vojni avion preleteo preko Pentagona i Bele kuće

Nenaoružani ruski vojni izviđački avion izvršio je prelet preko zgrade američkog Kapitola, Pentagona, Bele kuće, kao i iznad drugih važnih administrativnih zgrada, potvrdio je danas Ej-Bi-Si.

Prelet preko najsigurnije vazduhoplovne zone u SAD bio je dozvoljen prema Sporazumu o otvorenom nebu, kojim je zemljama potpisnicima omogućeno da naprave fotografije iz vazduha, u cilju promovisanja transparentnosti u vojnim aktivnostima.

Ruski avion "Tupoljev TU-154-M" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preleteo i iznad Centralne obaveštajne agencije u Langliju, Virdžiniji, kao i iznad Kamp Dejvida i vazduhoplovne baze Endruz.

Prelet ruskih aviona, o čemu je prvi izvestio Si-En-En, realizuje se u skladu sa Sporazumom o otvorenom nebu koji je potpisalo 34 zemlje, uključujući SAD i Rusiju.

"Oni dolaze ovde baš kao što i mi idemo kod njih. To je uzajamno dogovoren proces", izjavio je jedan američki zvaničnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IMA LI RAZLOGA ZA PANIKU? Ruski avioni nadletali BELU KUĆU, PENTAGON, KAPITOL HIL... (VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Avg.2017

Nenaoružani ruski vojni izvidjački avion izvršio je prelet preko zgrade američkog Kapitola, Pentagona, Bele kuće, kao i iznad drugih važnih administrativnih zgrada, potvrdio je danas Ej-Bi-Si...Sve zemlje-članice Sporazuma o otvorenom nebu mogu da zatraže dozvolu za posmatračke letove preko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.