Rikardo ostao bez drugog mesta!

Izvor: B92, 16.Mar.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rikardo ostao bez drugog mesta!

Vozač Red Bula Danijel Rikardo mogao bi da bude diskvalifikovan sa Velike nagrade Australije na kojoj je zauzeo drugo mesto i došao do prvog podijuma.

Australijanac bi bez bez najboljeg plasmana u karijeri mogao da ostane zato što je posle trke kojom je startovala nova sezona Formule 1 utvrđeno da je imao više goriva nego što je dozvoljeno.

Prema izveštaju Svetske automobilske federacije, Rikardo je tokom trke na stazi „Albert park“ konstantno imao veći protok goriva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego što propisi nalažu.

Vladajuće telo Formule 1 pre početka ovogodišnjeg šampionata Formule 1 je istaklo da će biti striktno po pitanju primene pravila o ograničenju goriva na 100 kilograma, odnosno 140 litara, i da će svako ko bude prešao tu granicu biti kažnjen.

Na trci za Veliku nagradu Australije trijumfovao je Niko Rozberg, ispred Rikarda i Kevina Magnusena u bolidu Meklarena. U slučaju da Rikardo bude diskvalifikovan, mladi Danac će biti pomeren na drugo mesto i to na svom debiju u Formuli 1, dok će se se Dženson Baton probiti na podijum. Britancu bi to bio 50. podijum u karijeri, a posebno bi u tom slučaju profitirao i vozač Fors Indije Serhio Peres, koji bi završio među osvajačima bodova.

Četvrto mesto će ako Rikardo bude diskvalifikovan pripasti Fernandu Alonsu u Ferariju, ispred vozača Vilijamsa Valterija Botasa u Vilijamsu i vozača Fors Indije Nika Hilkenberga. Prvu desetoricu kompletiraće Kimi Raikonen u drugom Ferariju, dvojac ekipe Toro Roso, Žan-Erik Vernj i Danil Kvjat, odnosno Peres.

Rikardo je, inače, postao prvi Australijanac koji je došao do pobedničkog postolja pred svojim navijačima. Pre njega najbliže je stigao Mark Veber, koji je pre dve godine Veliku nagradu Australije završio na četvrtom mestu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Malezije na stazi „Sepang“ 30. marta.

Više o novoj eri Formule 1 pročitajte u našoj najavi ovogodišnjeg šampionata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rikardo ostao bez drugog mesta!

Izvor: B92, 16.Mar.2014

Vozač Red Bula Danijel Rikardo diskvalifikovan je sa trke za Veliku nagradu Australije na kojoj je zauzeo drugo mesto i došao do prvog podijuma u karijeri...Australijanac je ostao bez najboljeg plasmana u karijeri zato što je posle trke kojom je startovala nova sezona Formule 1 utvrđeno da je imao...

Nastavak na B92...

Rikardo ostao bez drugog mesta

Izvor: Autoportal.rs, 17.Mar.2014, 13:06

Vozač Red Bula je kažnjen oduzimanjem drugog mesta koje je osvojio na Velikoj nagradi Australije, jer njegovo vozilo nije nakon trke prošlo tehnički pregled.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.