Rambova ispovest - Mamuran je doneo titulu Flamengu (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rambova ispovest - Mamuran je doneo titulu Flamengu (video)

Legenda brazilskog fudbala, Dejan Rambo Petković, rekao je da je noć pred veliku utakmicu bio pod uticajem alkohola, ali da ga to nije sprečilo da donese svom timu veliku pobedu.

Bila je 2001. godina, vreme je da se podsetimo velikog Ramba Petkovića, čoveka kome je ostao neostvaren san da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Igralo se finale Karioka prvenstva, Rambo je igrao za Flamengo koji je u prvom meču poražen sa 2:1 od Vasko Da Game i to kao domaćin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
U revanšu je Flamengo vodio sa 2:1, a onda je usledio taj 88. minut i faul na nekih 25-30 metara od gola golmana Vaska Da Game.

Naravno, čast da izvede slobodan udarac pripala je Rambu Petkoviću, a ostalo je istorija.





"Flamengo mi je tada dugovao mnogo para. Otprilike, osam meseci mi nisu dali platu. Došao je i petak i nisu platili, pa su obećali da će platiti u ponedeljak. Morao sam da idem u trening-kamp kluba, ali onda mi se javio prijatelj, inače veliki "flamengista", i pozvao me da dođem u piceriju. Pridružio sam mu se i satima smo zajedno ispijali piva, da bi me uzeo onako pijanog i ujutru rano odveo do sportskog centra u kom smo se pripremali za utakmice", rekao je Rambo.

"Zagalo, tadašnji trener ekipe, me je pozvao na razgovor. Objasnio sam mu šta se desilo i rekao da želim da igram. Mnogi su ga pritiskali da me ne stavlja u tim jer bih ja u slučaju poraza okrivio upravu za to, ali Zagalo je, kako je voleo da kaže, upotrebio svoje najjače oružje na utakmici. Inače, posle meča su mi isplatili dug", istakao je Dejan Petković.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.