Preokret! Tandem Žiru-Grizman odveo domaćina u četvrtfinale EP! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret! Tandem Žiru-Grizman odveo domaćina u četvrtfinale EP! (video)

Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale EP pošto su danas posle preokreta savladali Republiku Irsku rezultatom 2:1 (0:1).

Francuzi su do pobede došli posle velikog preokreta golovima Grizmana u 58. i 61. minutu, a Irci su prethodno poveli sa penala u drugom minutu.

Treba istaći i da su Irci meč završili sa desetoricom, pošto je Dafi zaradio direktan i zasluženi crveni karton.

Francuzi će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Engleska >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << - Island.

Meč je počeo šokantno za domaćine pošto je već u drugom minutu Pol Pogba nesmotreno oborio Longa sa leđa, a sudija Nikola Ricoli pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Brejdi i udarcem od stative savladao Ljorisa koji se bacio u drugu stranu. Te detalje pogledajte OVDE.

Francuzi su očekivano preuzeli kontrolu na terenu, prebacili težište igre na protivničku polovinu, ali su se Irci odlično branili.

Iz daljine su pokušavali Pogba i Grizman, ali je njihove udarce lako zaustavio golman Rendolf.

U finišu prvog dela igre Irci su imali veliku šansu da povećaju prednost, nakon prekida Dafi je šutirao glavom, ali zamalo pored gola.

Didije Dešam je odlučio da napravi jednu važnu izmenu i formacijsku promenu, ušao je Koman umesto Kantea, pa su Francuzi u drugom poluvremenu igrali u formaciji 4-2-3-1, Grizman je ušao u sredinu iua Žirua, dok su po bokovima dejstvovali Koman i Paje.

Upravo se to pokazalo kao prava odluka, jer je u 58. minutu sa desnog boka centrirao Sanja, a Grizman se našao na pravom mestu i glavom savladao Rendolfa.

 Samo tri minuta kasnije, Francuska je povela sa 2:1, Žiru je nadskočio štopere Iraca, i maestralno glavom produžio do Grizmana koji izlazi sam na golmana i lako pogađa prvi ugao za potpuni preokret.

U 66. minutu Ircima su sve lađe potonule, pošto je ponovo Žiru odlično spojio Grizmana sa golom, ali ga je sa leđa oborio Dafi i kao poslednji igrač odbrane zasluženo dobio crveni karton.

Martin O'Nil se nije predavao, napravio je ubrzo tri izmene, ušli su Volters, O'Šej i Hulahan, ali promene u odnosu snaga nije bilo.

Francuzi su spustili tempo, preuzeli posed lopte i kontrolu na terenu i sačuvali svoju prednost.

Do kraja utakmice, odličnu šansu je imao Žinjak, koji je ušao umesto Žirua, ali je prečka sačuvala mrežu Iraca, a potom je isti igrač šutirao za malo pored gola u samom finišu utakmice.

U poslednjim sekundama, Grizman je imaš šansu da postigne het -trik, izašao je sam na Rendolfa, ali je golman Irske ponovo odlično intervenisao.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

EURO 2016: Grizmanovih osam minuta inspiracije za prolaz Francuske (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 26.Jun.2016

Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale šampionata Evrope koje se igra u njihovoj zemlji.. Meč protiv Irske počeo je košmarno po Francuze. Pol Pogba je startovao bespotrebno grubo na Šejna Longa u šesnaestercu Francuske, pa je sudija pokazao na belu tačku. Robert Brejdi je pogodio...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.